Welkom bij 15e Montessorischool Maas en Waal

Leerlingen van groep 7 en 8 van de 15e Montessorischool Maas en Waal uit Amsterdam hebben nieuwe verhalen geschreven op de website Verhalen Spinnen. Twee groepen hebben deelgenomen aan het project. De website van de tweede groep vind je hier.

Als je het eerste hoofdstuk wilt lezen, klik dan op LEZEN . Op deze pagina kun je alles lezen wat er geschreven wordt. Iedere week komt er een hoofdstuk per verhaal bij. Dat zie je in het leesschema aan het begin van die pagina. Na 5 weken zijn er 6 verhalen met 6 hoofdstukken.

Als je mee gaat schrijven kun je onder het kopje SCHRIJVEN lezen wat er moet gebeuren. Je kunt inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Elke week is er een duidelijk omschreven opdracht voor het hoofdstuk dat geschreven moet worden. Ook is er elke week een les die bij de opdracht hoort. Deze les doen jullie klassikaal met je meester of juf.

Onder LINKS vind je allerlei websites die met schrijven, lezen en kinderboeken te maken hebben.

Heb je vragen of opmerkingen, schrijf dan een Mailtje .

Veel plezier met Verhalen Spinnen!
  Laatste toegevoegde hoofdstuk
Verhaal 4 - Een bekende
Het is… Stan kijkt geschokt. ‘Het is je oom!’ zegt Sophie. ‘Wat doe jij hier?’ zegt Stan, ‘Uhm…ik uh werk hier,’ verzint hij snel. ‘Tsss, ja tuurlijk,’ zegt Sophie. ‘Oké oké, ik kom voor de diamanten…wacht wat doe jij hier met Karn!’ ‘Hij heeft ons ontvoerd en we mogen pas weg als we de diamanten hebben,’ zegt Sophie. ‘Dus we zijn hier allemaal om...
Schrijver: Yulan

  Nieuws
Laatst toegevoegd : Verhalen spinnen gaat naar Griekenland! - 2013-03-09

Heb je altijd al kinderverhalen willen schrijven maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan is dit je kans! Van 11 t/m 25 juli 2013 geeft Tina Schrameijer een cursus verhalen schrijven op het landgoed Marathea in de Peleponessos. Samen gaan we werken aan verhalen die gepubliceerd worden1


lees al het nieuws


 

  Archief
Bekijk het archief van verhalenspinnen.Deelnemende scholen
De volgende scholen doen mee met Verhalen spinnen.


alle scholen
 

 

Video
De hoofdstukken zijn ook als luister/beeld verhaal te horen. Ga naar Lezen om de video's te bekijken.


Schrijvers

De schrijvers die elk een hoofdstuk per verhaal schrijven zijn:

Annelies de Bruin
Ivy
Sam
Omar
Ingo
Souraya
Dario
Isis
Jaden
Jamal
Fatima
Givenny
Iris
Tobias
Farrukh
Durmus
Yasin
Daan
Yulan
Charlotte


In het leesschema, dat je vindt onder het kopje LEZEN, zie je welke hoofdstukken door deze schrijvers worden geschreven.


Inloggen

Als je mee gaat schrijven met verhalenspinnen kun je inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord.

Als je voor je schoolsite van verhalenspinnen wilt schrijven klik dan hier.