Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
12-03-2014
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
19-03-2014
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
26-03-2014
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
02-04-2014
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
11-04-2014
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verraad.   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 5 - Hoofdstuk 6 - Tik Tak

Patrick verlaat de zolder en laat de twee kinderen radeloos achter.
‘Wat moeten we doen?’ zegt Stan met een trilling in zijn stem. ‘Dit is allemaal mijn schuld! Het was mijn idee om op zoek te gaan naar de eigenaar van de slaapzak! En nu is mijn beste vriend in levensgevaar!’ jammert hij.
‘We hebben nu geen tijd om ons schuldig te voelen, Stan!’ zegt Sofie. ‘We moeten ervoor zorgen dat we op tijd bij Mau zijn.'
Sofie wiebelt heen en weer en probeert zo het touw los te krijgen. Maar tevergeefs, Patrick heeft de kinderen heel goed vastgebonden.
‘Wat moeten we nu doen?’ zucht Sofie.
Buiten wordt het donker en stil..
Toen Patrick Mau vastbond aan de grote eik en de tijdbom installeerde, had Patrick zijn meesterplan uitgelegd. Patrick had verteld hoe hij was ontsnapt uit de geestelijke inrichting in Bikinibroek. Hij was eerst een tijdje ondergedoken hij zijn beste vriend SpongeBob, maar ook in de grote ananas was Patrick niet meer veilig. Patrick besloot om aan land te gaan, een zeester zou zich immers niet snel op het droge verstoppen. Patrick had de boomhut gevonden, zich vermomd als mens en een adoptiedochter gevonden. Patrick wilde zo verder leven, lang en gelukkig met zijn dochter in de boomhut. Hij was echt niet van plan geweest om dit alles kwijt te raken doordat drie kinderen moeilijk deden over die boomhut! Die kinderen moesten verdwijnen.. Mau had nog geprobeerd om Patrick over te halen. ‘Je mag de boomhut hebben!” had hij geschreeuwd. Maar daar trapte Patrick niet in, de kinderen wisten nu al te veel..
Mau had alles uit de kast gehaald om los te komen van de boom, hij had zelfs geprobeerd om het touw kapot te bijten. Maar niets had effect gehad, er was geen beweging in te krijgen. Uit pure wanhoop begon Mau het favoriete liedje van Stan en hem ‘What does the fox say’ te neuriën. Het vrolijkte hem op.
Het is Stan en Sofie gelukt om naar het raam te schuiven. Daar zitten ze nu al tien minuten om hulp te roepen.
‘HELP! HELP ONS!’ schreeuwt Stan.
‘O, Stan. Dit heeft geen zin,’ zucht Sofie. ‘Iedereen ligt al te slapen.' Opeens hoort ze geritsel en komen er twee donkerbruine ogen tevoorschijn bij het zolderraam van de boomhut. Het is Sara, de geadopteerde dochter van Patrick.
‘Wat doe jij hier?’ vraagt Sofie boos.
‘Ik kom jullie helpen. Wat mijn vader heeft gedaan is echt onvergeeflijk!’ fluistert Sara terwijl ze Stan en Sofie losmaakt.
‘Dankjewel,’ zegt Stan en hij krijgt een rode blos op zijn wangen. Sara giechelt.
‘Nou als jullie klaar zijn, kunnen we onze vriend gaan redden!’ zegt Sofie bits.
Het drietal loopt zo stil en voorzichtig mogelijk door het bos. Het bos zit vol donkere schaduwen en enge geluiden. Ze moeten extra voorzichtig zijn omdat Patrick zich ook ergens in het bos bevindt.
Opeens hoort Stan in de verte geneurie, het is zijn lievelingsliedje! Dat moet Mau zijn! Behoedzaam lopen de drie kinderen naar de plek van het geluid, daar zien ze Mau aan een grote eik vastgebonden.
‘Patrick is nergens te bekennen,’ fluistert Sara. ‘Kom snel, we maken Mau los!’
‘Stan! Sofie! Ik dacht dat ik jullie nooit meer zou zien!’ zegt Mau vol van blijdschap. Mau omhelst zijn vrienden.
'We moeten hier weg,’ zegt Sara. ‘De bom kan elk moment afgaan.'
De kinderen zetten het op het lopen. Als de kinderen bij de grens van het bos zijn, horen ze een harde knal. Van vermoeidheid vallen de kinderen op de grond. In de verte horen de kinderen sirenes naderen.
De politie en brandweer zijn al snel ter plaatse. De kinderen vertellen alles wat er gebeurd is.
De dagen daarna zijn hectisch. De kinderen worden uitgenodigd bij radio- en televisieprogramma’s om hun verhaal te doen, ze hebben geen minuut rust.
Tot vandaag, de vier kinderen hebben besloten om een frisse duik te gaan nemen in het meertje. Mau en Sofie lopen al vooruit. Stan en Sara lopen naast elkaar, Stan pakt haar hand.
‘Weet je, ik ben toch blij dat dit alles is gebeurd. Anders had ik jou nooit ontmoet.’ Stan kijkt Sara verliefd aan.
‘Ik ook,’ zegt Sara, ‘maar ik zal me pas weer veilig voelen als Patrick gevonden wordt…’
Ergens ver weg zoekt Patrick een nieuwe schuilplaats. In de holst van de nacht dringt hij een gebouw binnen. Hier zit ik wel even veilig, denkt Patrick. Hij pakt zijn sleutellampje en kijkt even goed rond. Patrick ziet het naambordje van het gebouw: ‘School van Maas en Waal’…


Verhaal 5 Hoofdstuk 5

Verhaal 5 - Hoofdstuk 6 - Tik Tak
Geschreven door Charlotte