Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
18-03-2013
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
25-03-2013
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
01-04-2013
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
08-04-2013
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
15-04-2013
                       
                         
    Verhaal 1   Rond   verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Een andere Jeff


Een andere Jeff - Hoofdstuk 6 - Snake or shake it

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.
Wat bedoelde Sarion met dat stomme T-shirt? Ondanks de hitte rilde Jeff. Machteloos keek hij toe hoe zijn vrienden een voor een in de mollenholen verdwenen. Snake or shake (it), bonsde het in zijn hoofd. Ga je leven halen! Hoe dan? De andere Jeff zwaaide naar hem. Die zag hem natuurlijk wel. Als hij vertrok was alles voorbij. Alles. Dat was het! Snake: hij had de slang op zijn been. Hij moest hèm tegenhouden, anders kon hij het inderdaad shaken! Een enorme woede gierde door zijn lijf.
‘Ik kom mijn leven halen,’ schreeuwde hij. Met alle kracht die hij had, duwde hij de andere Jeff op de grond en nam hem in de houdgreep.
‘Ik wil mijn leven terug,’ riep hij hard in zijn oor. Hij voelde de andere Jeff onder hem kronkelen.
‘Doe je besssst.’
Siste hij nou? Het kronkelen onder Jeff werd heviger. Hij voelde tanden in zijn been. Regenboogkleuren schoten door de lucht en verblindden hem. De andere Jeff leek onder hem weg te glijden, tegelijkertijd kronkelde er iets om hem heen. Voor hij het wist lag niet de andere Jeff, maar hij onderop. Hoe kon dat? Gesis klonk in zijn oor. De kleuren verdwenen. Jeff keek recht in de ogen van Wanambi. De slang had zich stevig om hem vastgezet. Het was onmogelijk hier uit te komen.
Verhaal_6_hoofdstuk_6_Stan_Hoogeweegen_web.jpegillustratie Stan Hoogeweegen

‘Jij? Jij was mij?’ Zijn stem was schor.
‘Ik bèn de aardige Jeff,’ zei Wanambi en hij trok zich nog wat strakker om Jeff heen.
Aardige Jeff, hoe durfde hij. Hij was toch ook aardig? Ok, af en toe lastig, flink lastig, maar wel aardig. Hij werd draaierig. Wanambi zat te strak om hem heen. Door de lucht galmden stemmen. Bekende stemmen, van zijn moeder, zijn vader, van iedereen. Ze hadden het over hem, over hoe blij ze waren. Verdorie, ze hadden het over die ander.
‘Nee!’ Met moeite perste hij zijn woorden naar buiten. ‘Nee, ik zal me gedragen, heus.’
Wanambi siste hard. Een windvlaag streek langs Jeffs gezicht. Lucht, hij kreeg weer lucht! De druk op zijn lichaam was verdwenen. Hij opende zijn ogen. Wanambi was weg en hij was er nog. Iemand hielp hem overeind. Het was Sarion. Ze stonden voor de ingang van het gangenstelsel van de Uluru. Hier was het allemaal begonnen.
‘Ik begrijp er niets van.’ Jeff keek om zich heen. ‘Hoe komen we nou weer hier. Waar zijn mijn vrienden?’
Sarion glimlachte. ‘Je mag naar huis,’ zei hij en hij pakte hem bij zijn arm.
Jeff rukte zich los. ‘Wanambi dan, heb ik het gedroomd? Het was zo echt, ik weet zeker dat het geen droom was.’ Hij keek Sarion nog eens goed aan. Op zijn T-shirt was Snake or shake (it) verdwenen.
Sarion duwde hem zachtjes richting de auto die verderop op de stoffige weg stond. Jeff stapte in. Op de achterbank lag zijn tas met spullen.
‘Het was de kracht van de Uluru. Hou je aan je belofte. Tot ziens.’ Sarion knipoogde en sloot de autodeur.


Verhaal 5 Hoofdstuk 5

Een andere Jeff - Hoofdstuk 6 - Snake or shake it
Geschreven door Tamara Hoogeweegen-Linschoten