Nieuws

<< terug

Titel: Schrijfster Verhalen spinnen, Caja Cazemir, wint landelijke prijs Jonge Jury!!

 

ROTTERDAM - In een uitverkochte Doelen in Rotterdam werd vanmiddag bekendgemaakt dat de Prijs van de Jonge Jury 2008 naar het boek 'Vamp' van Caja Cazemier gaat.  Afgelopen februari won Caja, die in Leeuwarden woont, ook de prijs op de dag van de Leeuwarder Jonge Jury die plaats vond in Stadsschouwburg De Harmonie.  Dit jaar bracht een recordaantal van 8.800 jongeren van 12 tot 16 jaar een stem uit op hun favoriete boek.

De Prijs van de Jonge Jury 2008 werd bekendgemaakt tijdens de Dag van de Jonge Jury, een uniek eendaags literatuurfestival, waarin schrijvers en boeken voor jongeren van 12 tot 16 jaar centraal staan. Meer dan 1.100 jongeren konden hier kennismaken met de auteurs van hun favoriete boeken. Daarnaast waren er verschillende optredens van o.a. Nick & Simon, workshops en een uitgebreid gangenprogramma. De dag werd feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury 2008 aan Caja Cazemier. De overige genomineerden waren: Elle van den Bogaart met Prooi, Ally Kennen met Beest, Wilma Geldof met Vlinder en Francine Oomen met Hoe overleef ik (zonder) liefde?

Eerder op de dag werd de Debuutprijs 2008 uitgereikt aan Loes Hazelaar met Een overdosis liefs. Deze prijs is voor het oorspronkelijk Nederlandstalige debuut dat de meeste stemmen kreeg van de Jonge Jury.

De Jonge Jury is het meest omvangrijke landelijke leesbevorderingproject voor jongeren van klas 1 tot en met 3 van het voortgezet onderwijs en het vmbo. In totaal bereikte de Jonge Jury meer dan 67.500 jongeren via scholen en bibliotheken.