Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
07-09-2009
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
14-09-2009
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
21-09-2009
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
28-09-2009
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-10-2009
                       
                         
    Verhaal 1   Het Uluru kamp.   Verhaal 3   Davids redding   Makke schapen   Verhaal 6


Verhaal 3 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5

Sevda is dus misschien echt wel ontvoerd, maar door wie? Misschien door die dikke man die in die BMW achter hen reed. Nou ja, daar geen zorgen meer over maken, eerst zorgen dat ik hier zelf uitkom, denkt Jeff. Maar waar is David? Die was naar links gerend, zou die ook gevangen zitten? Dat weet ik niet, denkt Jeff die nog steeds in dat enge hol zit.
Jeff ziet dat de dikke man weg is en probeert het hol uit te komen, maar de man die ook in het hol zit, grijpt hem vast en haalt hem naar beneden.
'Hé, laat me los!' schreeeuwt Jeff op zijn beste Engels.
Maar de man laat niet los. Dan zegt hij die vreemde woorden nog eens, en de man laat los. Dan probeert Jeff het nog eens om uit het hol te komen. En ja hoor, het lukt. Jeff klimt uit het hol en klopt zich even af. Dan gaat hij terug naar het kamp. Maar dan komt hij erachter dat hij de zaklamp kwijt is, dus loopt hij terug naar de berg. Maar dan komt hij de dikke man weer tegen met een zak op zijn rug. Er komen geluiden uit de zak, dat lijkt de stem van David wel. Hij luistert nog eens, ja dat is David. Jeff denkt dat de man hem ook wil pakken, dus zet hij het op rennen, hij rent zo hard als hij kan. Maar de man is sneller en pakt Jeff bij zijn keel en propt hem in de zak, en neemt hem mee. Maar waar naartoe?

Het is inmiddels nacht geworden en Jeff en David horen het wolven gejank dichterbij komen ze worden bang, en de man zet hen neer bij een stelletje wolven. Ze zien het en gaan er als een speer vandoor. De wolven komen achter hen aan maar worden gauw moe. En waren de jongens verlost van de wolven. En konden ze weer naar het kamp zonder zaklamp dus, zo af en toe struikelden ze over een steen.
De volgende dag waren er weer twee kinderen spoorloos en er lagen weer bloedsporen. Dit keer voor de tent. De jongens werden banger en gingen naar de professor toe en vertelden wat er mis was. Zouden er dan wolven op ons kamp geweest zijn. Dat kun je toch niet geloven. En zouden ze de kinderen gedood hebben.
’s Ochtends gaan de jongens met de professor op sporenonderzoek en ze komen weer bij de Uluru uit. Ze beklimmen de Uluru en ontdekken dat Sevda op de Uluru ligt. Ze is helemaal uitgeput en heeft ernstige verwondingen. Het lijkt of er een wolvenbeet in haar arm zit en in haar been. Ze kijken of ze nog leeft en ja hoor, gelukkig leeft ze nog. Ze kreunt van de pijn. En kijk, daar liggen de vermiste kinderen met dezelfde verwondingen als Sevda. Ze kunnen niet zo goed staan dus gaan ze zitten, dat gaat nog. Jeff vraagt aan Sevda wat er gebeurd is. Sevda zegt dat ze door wolven is aangevallen…
     


Verhaal 3 Hoofdstuk 4

Verhaal 3 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5
Geschreven door Leerlingen PCBS Het Mozaïek nevenvestiging (H’veld)
Verhaal 3 Hoofdstuk 6