Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
07-09-2009
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
14-09-2009
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
21-09-2009
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
28-09-2009
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-10-2009
                       
                         
    Verhaal 1   Het Uluru kamp.   Verhaal 3   Davids redding   Makke schapen   Verhaal 6


Het Uluru kamp. - Hoofdstuk 5 - De ontsnapping

En hij hoort ineens:
'Hé jochie wat doe jij hier nog?' vanuit Sarion’s kantoor.
Hij schrikt en rent weer terug naar zijn bed. En ’s nachts als hij wakker wordt gaat hij naar buiten, heel stil. Hij liep naar Sevda.
Hij fluisterde: 'Sevda kom eens.'
Sevda kwam, Jeff sleurde Sevda mee. O nee, Sevda begon te gillen. En opeens kwam Sarion er aan.
Jeff rende keihard weg met Sevda. Sarion kon het niet volhouden. Jeff sprong onopvallend in een bosje. Hij plakte wat op Sevda’s mond. Ze liepen later weer verder.
'Waarom ben jij zo?' vraagt Jeff aan Sevda.
'Mmm,' zei ze.
'O ja, het plakband,' zegt Jeff.
En ineens horen ze gekraak, Jeff kijkt om en Sevda gilt. Ze horen gebrom, ze rennen hard weg. Het komt achter hun aan. Jeff kijkt om, het is een beer!!
Ze rennen zo hard ze maar kunnen. Als ze net om de hoek  zijn springen ze in de bosjes. De beer loopt voorbij. Ze zijn doodstil. De beer loopt weer weg, als ze niks meer horen lopen ze verder.
Jeff doet voor de zekerheid weer plakband om Sevda’s mond. Als ze al wel een uur hadden gelopen, stoppen ze. Jeff zegt:
'Nou, zullen we hier gaan overnachten?'
Jeff krijgt geen antwoord. Hij kijkt om. 'O ja het plakband,' dacht Jeff.
Jeff zet een tent op. Daar gaan ze slapen. Sevda slaapt snel, maar Jeff kan niet slapen. Hij kijkt naar Sevda, ze slaapt als een roos. Jeff probeert in slaap te komen, heel langzaam valt hij in slaap.

De volgende ochtend als Jeff wakker wordt slaapt Sevda nog.
'Gelukkig maar,' dacht Jeff. Jeff maakte Sevda wakker.
'Hé,' zei hij. Ze wordt maar niet wakker. Jeff pakt een flesje water, hij gooit een beetje over haar gezicht. Sevda schrikt wakker. 
'Waar ben ik?' zegt ze.
Ze is weer normaal. Jeff is zo blij dat hij haar helemaal omhelst. Jeff legt alles uit. Sevda snapt het.
Ze hebben wel geluk, want Sevda heeft Jeff’s mobieltje. Jeff belt zo snel mogelijk zijn ouders. Hij vertelt alles. Zijn ouders schrikken. Ze kunnen niet veel doen, maar ze bellen wel de politie. Het kamp wordt weggehaald en Sarion wordt gearresteerd. Maar Jeff en Sevda lopen alleen verder.     Het Uluru kamp. Hoofdstuk 4

Het Uluru kamp. - Hoofdstuk 5 - De ontsnapping
Geschreven door Leerlingen PCBS Het Mozaïek hoofdvestiging (H’veld) 2
Het Uluru kamp. Hoofdstuk 6