Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
07-09-2009
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
14-09-2009
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
21-09-2009
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
28-09-2009
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-10-2009
                       
                         
    Verhaal 1   Het Uluru kamp.   Verhaal 3   Davids redding   Makke schapen   Verhaal 6


Het Uluru kamp. - Hoofdstuk 4 - Gehersenspoeld?

‘He!’ hoorde hij plotseling achter zich. Hij verstijfde.
’Inleveren dat mobieltje.’
Hij schrok. Hoe kan iemand dat nou zien? Hij zat diep in de slaapzak, maar dat niet alleen, die stem kende hij. Hij draaide zich om. Het was …
‘Sevda!’ Riep hij.
Hij keek haar aan. Recht in haar ogen, maar haar blik veranderde niet. Strak keek Sevda hem aan.
‘Nou?’ vroeg ze. 'Je moet niet denken dat iedereen zijn mobieltje moet inleveren behalve jij!'
Ze had dezelfde blikkerige stem als Frits.
‘Sevda, nee,’ fluisterde hij zacht. Tranen prikten achter zijn ogen.
‘Nou?’ hoorde hij Sevda vragen.
Met trillende handen gaf hij zijn mobieltje.
Het was duidelijk. Dit was geen grap, dit was menens.
‘Hé jochie’ zei Sevda.’ Ga je mee? We moesten jullie roepen om te leren’.
Jeff knikte, maar hij zei niks. Steeds moest hij denken aan Sevda die hem niet meer kende, maar ook aan de provider. AARDRIJKSKUNDEKAMP stond er op zijn schermpje, met daarachter, tussen haakjes… AU ! Jeff beet op zijn lip om de tranen binnen te houden. Zijn voet lag op een steen. Gestruikeld, ook dat nog! Sevda pakte hem bij zijn oksels en trok hem overeind. Au, zijn knie!
‘Lelijke wond,’ zei Sevda terwijl ze naar zijn knie keek. Jeff keek ook. Er zat een wond op zijn knie. Een straaltje bloed gleed langs zijn been naar beneden. ‘Sarion heeft wel verband,’ zei Sevda.
Nee hč’ dan ging hij nog liever aardrijkskunde doen! Hij zei niks en hinkte achter Sevda aan.
‘Zo jongen, gestruikeld?’ vroeg Sarion aan Jeff.
Jeff dacht aan de woorden van Liz. Ik vertrouw die trut niet. Hij eigenlijk ook niet, ze had een gemene lach. Om nog niet te spreken over haar valse ogen. Sarion maakte de knie schoon en legde er een wit gaasje op. Daarop legde ze een witte wat en ze wikkelde zijn knie in verband.
‘Zo,’ zei Sarion. ‘Dat is dan klaar. En nu naar de training, want je bent al een kwartier te laat!'
Jeff stond op en hinkelde zo snel hij kon weg.
‘Ah, daar ben je eindelijk,’ hoorde Jeff achter zich.
Frits. Jeff kreeg kippenvel bij het horen van Frits zijn stem.
‘Gevallen?’
Frits keek naar zijn verband. Dat hoeft hij toch niet te vragen?! Maar Jeff knikte en probeerde normaal achter Frits aan te lopen. Hij probeerde stoer te doen, maar hij was bang, doodsbang. Honderden vragen duizelden door zijn hoofd. ‘Wat hadden ze met Sevda gedaan?’
Hadden ze haar gehersenspoeld? En als ze gehersenspoeld was, deden ze dat dan ook bij hem? Zou hij dan ook zo’n sufferd worden? Ondertussen waren ze al bij het sportveld. De nieuwelingen waren allemaal rondjes aan het lopen. Jeff probeerde mee te lopen, maar het lukte niet echt. Die avond moest Jeff vlak voor het slapen nog naar de wc. Daarvoor moest hij langs Sarion’s kantoor en lang een elektriciteitshuisje. Toen hij langs Sarion liep hoorde hij haar praten.
‘Die jongen Jeff, hij weet meer daarom zal hij het volgende slachtoffer zijn.’
Jeff wist het nu zeker. In dit idiote kamp zou hij niet blijven. Hij zou vanavond nog vluchten...Het Uluru kamp. Hoofdstuk 3

Het Uluru kamp. - Hoofdstuk 4 - Gehersenspoeld?
Geschreven door Leerlingen OBS Het Hoeltien loc Oostenbrink (H’veld)
Het Uluru kamp. Hoofdstuk 5