Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
07-09-2009
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
14-09-2009
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
21-09-2009
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
28-09-2009
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-10-2009
                       
                         
    Verhaal 1   Het Uluru kamp.   Verhaal 3   Davids redding   Makke schapen   Verhaal 6


Het Uluru kamp. - Hoofdstuk 2 - De Droom

Jeff gaat dus echt niet naar Australië. De directeur lijkt wel gek te zijn! Oké, het lijkt hem best een leuk land, maar daar kan hij dan toch niks van zien. Want hij zit drie weken lang in een suf kamp! 
Jeff baalt er van, hij wou liever thuis zijn en leuke dingen met zijn vrienden doen. Vooral met Sevda, hij vindt haar erg aardig. Na nog wat gepieker over wel of niet naar Australië gaan valt hij in slaap. 
Jeff droomt over Sevda. Ze wordt ontvoerd. Opeens ziet hij de berg waar hij in Australië naar toe zou gaan. En hij ziet Sevda! Ze gilt, en ze staat boven op de berg. Een gemaskerde man houdt haar stevig vast. Jeff wil naar Sevda toe rennen. Maar dan schrikt hij wakker. Jeff zucht, het was maar een droom. En hij valt weer in slaap. 

De volgende morgen als hij op het schoolplein komt ziet hij Sevda niet. Normaal staat ze altijd met Belle te kletsen, maar Belle staat alleen. Belle rent naar Jeff toe en vraagt:
'Heb jij Sevda gezien?
Je komt toch altijd langs haar huis?’ 
'Ik heb haar niet gezien,’ zegt Jeff.
Raar, normaal is ze altijd zo vroeg. Jeff denkt: zou ze dan toch naar Australië ontvoerd zijn? 
Hij denkt in zijn hoofd: “doe niet zo gek, je weet heus wel dat het niet kan.” 
Dan gaat de bel. Hij gaat met een vreemd gevoel de klas in, want hij moet nog steeds aan die rare droom van vannacht denken. Sevda gillend op die berg. Als hij de klas binnen komt ziet hij de meester met een ernstig gezicht kijken. Hij zegt tegen de klas:
'Ga allemaal maar snel zitten, ik heb iets belangrijks te vertellen.'
De klas gaat snel zitten. De meester zegt:
'Sevda is spoorloos…' 
'
Wat!' roept Jeff. Zijn hart begint bonken. 'Dat kan niet,' stamelt hij. 
Belle vraagt: 'Hoe is het gebeurd?'
Haar ouders zeiden dat ze gisteravond nog even aan het wandelen was, maar om tien uur was ze nog niet thuis. Toen hebben ze de politie gebeld, maar die hebben haar ook niet gevonden. 
Belle vraagt met tranen in haar ogen: 'Ze komt toch wel terug?' 
'Ik weet het niet,' zegt de meester. 

In de pauze vertelt Jeff zijn droom aan Belle. Haar mond valt open van verbazing. 'Dat kan toch haast niet,' zegt Belle.
'Dat weet ik,' zegt Jeff. 'Maar dit kan toch geen toeval meer zijn.'
'Nu weet ik het zeker,' zegt Jeff. 'Ik ga naar Australië!'
Wat zou er met Sevda aan de hand kunnen zijn?Verhaal 1 Hoofdstuk 1

Het Uluru kamp. - Hoofdstuk 2 - De Droom
Geschreven door Leerlingen CBS Regenboog (N’schut)
Het Uluru kamp. Hoofdstuk 3
Verhaal 3 Hoofdstuk 3