Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
07-09-2009
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
14-09-2009
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
21-09-2009
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
28-09-2009
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-10-2009
                       
                         
    Verhaal 1   Het Uluru kamp.   Verhaal 3   Davids redding   Makke schapen   Verhaal 6


Verhaal 1 - Hoofdstuk 5 - Als ratten in de val

'Hé, wat was dat,' zegt Jeff. 'Volgens mij klopte er iemand op de deur.'
Jeff en Tim kijken met ingehouden adem naar de deur. Ze zijn doodsbang! 'Misschien is het professor Sarion,' fluistert Tim.
Jeff kijkt door het sleutelgat en ziet dat het inderdaad professor Sarion is.
'Open de deur en anders zien jullie Sevda nooit meer terug!' roept de professor met een zware donderstem.
Ze horen Sevda roepen: 'Jeff redt me.'
'We doen net of er niemand thuis is, we verstoppen ons boven. Kom mee, vlug,' zegt Tim.
Ze rennen de trap op en gaan vlug een kamer binnen. Er valt opeens een dikke spin voor hun voeten op de grond. Ze slaken een enorme gil. De spin kruipt in een hoekje en de jongens gaan verder.
'Het lijkt hier wel een spookhuis met al die spinnen en hun webben,' zegt Jeff.
Ze horen beneden dat de deur opengebroken wordt. De jongens kijken om zich heen en verstoppen zich in een kast. Ze horen voetstappen op de trap. De jongens houden hun adem in. De deur van de kamer gaat open en dan doet professor Sarion de kastdeur open.
'Hebbes,' roept hij en pakt de beide jongens beet bij de schouders.
Opeens begint Tommie te blaffen. Professor Sarion laat van schrik de jongens los. Jeff, Tim en Tommie vliegen naar beneden. In de hal staat Sevda. Jeff krijgt een blij gevoel van binnen en trekt Sevda achter zich aan. Ze rennen naar de keuken en doen een deur open. Het blijkt de kelder te zijn. Ze duikelen de kelder in en Jeff draait de sleutel van de deur snel om, zodat deze in het slot valt. De kinderen blijven doodstil zitten.
Na een half uur horen ze de voordeur dicht gaan. De professor is weg. Het is heel donker in de kelder, Jeff gaat tastend in het rond. Hij vind een kaars.
'Ik heb een aansteker in mijn zak,' zegt Tim. Nu kunnen ze eindelijk iets onderscheiden. Sevda vertelt alles wat ze heeft beleefd.
'Maar nu ben je gelukkig weer bij ons, wij zullen je beschermen,' zeggen de beide jongens.
'We moeten proberen de groep terug te vinden,' oppert Tim.
De kinderen maken zich klaar om naar buiten te gaan.
 'In de keuken kunnen we vast en zeker wat eetbaars vinden, dat nemen we mee,' zegt Jeff.
Ze klimmen het trapje op en Jeff wil de sleutel omdraaien. Maar...hij breekt af. Daar zitten ze nu, opgesloten in de kelder van een verlaten huis. Hoe komen ze hier ooit weer uit?Verhaal 1 Hoofdstuk 4

Verhaal 1 - Hoofdstuk 5 - Als ratten in de val
Geschreven door Leerlingen PCBS Het Mozaïek hoofdvestiging (H’veld)
Verhaal 1 Hoofdstuk 6