Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
01-03-2009
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
09-03-2009
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
16-03-2009
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
23-03-2009
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
01-04-2009
                       
                         
    Verhaal 1   Coevorden gered   Coevorden, een stad of niet?   Verhaal 4   Strijd om de Stadsbrief   Verhaal 6


Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - De valse stadsbrief

Anna en Menno renden zo snel ze konden de grot uit.
‘Geen beweging, anders gaat Klaartje eraan!’ riep Rolf.
Anna en Menno schrokken zich rot en bleven roerloos staan. Ineens sprong Menno’s vader uit de bosjes.
‘Laat haar los Rolf en leg dat mes neer!’
De beide mannen stonden nu recht tegenover elkaar. Intussen wist Klaartje te ontsnappen en kroop snel achter een paar struiken. Ook Anna en Menno zochten hier vlug een veilige plek. Het gevecht begon en het ging er heftig aan toe. Rolf was veel sterker en gaf Menno’s vader een enorme dreun, waardoor hij bewusteloos op de grond bleef liggen. Snel ging hij er toen vandoor...

IMG_0001.jpg

'O nee, vader is gewond! Klaartje ga snel hulp halen, Anna jij blijft hier zolang bij mijn vader, ik ga achter Rolf aan, begrepen?’
Het was nog licht genoeg om het spoor in het dikke pak sneeuw goed te kunnen volgen. Het werd kouder en het begon al te schemeren. Plotseling schrok Menno zich rot! Daar lag Rolf met een bebloed gezicht bewusteloos op de grond. Wat was er met hem gebeurd?Menno boog zich voorover om te kijken waar de stadsbrief kon zijn, maar zijn zakken waren leeg, de brief was onvindbaar. Maar wie renden daar in de verte? Menno sprong op en rende achter de vreemdelingen aan. Het spoor leidde naar een hutje in het bos. Menno sloop dichterbij en hoorde binnen de stemmen van twee mannen.
‘Reinoud, wat zullen we met de brief gaan doen?’
‘Gooi hem in het vuur en alle sporen zijn voorgoed gewist, haha! Vlug en nu snel weg hier, voor we ontdekt worden. Ik heb mijn wraak genomen!’
Menno trok wit weg. Die man was REINOUD!!! Reinoud, de kasteelheer van Coevorden!De deur vloog met een rotgang open en de twee mannen verdwenen in de schemering. Menno begon nu alles te begrijpen. Er was nu geen tijd meer te verliezen, de brief, snel! Menno griste de brief uit het oplaaiende vuur. Gelukkig, nog net op tijd, alleen wat brandplekjes. Het meeste was nog goed leesbaar, de stadsbrief was terecht! Menno rende zo snel hij kon naar het kasteel van Coevorden om de stadsbrief af te geven. Hij rende de steile trappen op naar de kamer waar de hoofdman woonde.
‘Hoofdman, hoofdman…’ hijgde Menno… ‘ik heb de stadsbrief van Coevorden!’ De hoofdman keek verbaasd op.
‘De stadsbrief? Nee jongen, die heb ik gisteren al ontvangen. En daar zijn we reuze blij mee!’
‘Ja maar … , nu snap ik er niets meer van, hoe kan dat nou?’ riep Menno vertwijfeld.
‘Wel, er zijn twee brieven jongeman, de één is vervalst en één is de echte. En dit is de echte!’ glimlachte de hoofdman.
‘Ja maar … dan is alles voor niks geweest. Ik zweer dat Rolf en Reinoud de stadsbrief wilden verbranden!’ riep Menno vertwijfeld.
‘Ik geloof je jongen, die heren gaan we nu snel zoeken, wees gerust. Ze zullen hun straf niet ontlopen.’
Na een tijdje zaten Anna, Klaartje, Menno en de hoofdman te eten aan een grote ronde houten tafel.
‘Wat gaat er nu met mijn vader gebeuren?’ vroeg Menno.
‘Wel jongen, je vader is nu gelukkig in goede handen. Jij hebt prima werk verricht, want het had natuurlijk ook de echte stadsbrief kunnen zijn ! Je vader krijgt daarom een lichtere straf. Reinoud is helaas spoorloos verdwenen, maar we zullen naar hem blijven zoeken. En wat Rolf betreft, hij zal de doodstraf krijgen. Hij zal worden opgehangen aan de galg.’

 IMG_0002.jpgStrijd om de Stadsbrief Hoofdstuk 5

Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - De valse stadsbrief
Geschreven door Leerlingen Klimop