Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om n verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
01-03-2009
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
09-03-2009
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
16-03-2009
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
23-03-2009
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
01-04-2009
                       
                         
    Verhaal 1   Coevorden gered   Coevorden, een stad of niet?   Verhaal 4   Strijd om de Stadsbrief   Verhaal 6


Coevorden gered - Hoofdstuk 6 - Coevorden Gered ??!!!

In de tussentijd wordt de bisschop wakker. Hoelang ben ik aan het slapen geweest? dacht hij.
Hij ziet een man die de paarden bestuurt, en de ander geeft hem een commando:
'Als je ook maar een krimp geeft dan slaan we je buitenwesten, al heeft het toch niet veel zin want we verdrinken je toch.'
De bisschop schrok en zei dus maar niks. Ondertussen was Menno diep aan het nadenken, omdat hij de ketting van Graaf Reinoud op de weg had zien liggen. Anna zag hem denken. Maak je daar nou niet zo druk om misschien wou hij ons wel op een dwaalspoor brengen.
'Kom zullen we op onderzoek gaan?' zegt Anna.
Ze rennen de straat op. Anna botst tegen een meneer op. Ze herkent hem meteen aan zijn gezicht. De meneer ziet Anna denken, en rent snel weg. Kom erachteraan Menno, schreeuwt Anna. Ze zien de man het bos in rennen. Als ze ook bij het bos aankomen is er geen spoor meer van de meneer te bekennen.  Laten we naar het hutje gaan zegt Menno. Als ze bij het hutje aankomen ziet Menno een jutezak liggen. Anna kijkt erin en gilt zo hard als ze kan. Het hoofd van Graaf Reinoud! Dan ineens horen ze een stem schreeuwen:
'Help!'
Ze gaan op het geschreeuw af en zien de bisschop vastgebonden met  touwen en aan zijn benen een loodzware steen. De mannen gooien de steen in het water, en de bisschop vliegt er achter aan. Menno sluipt stiekem naar de tas met wapens en haalt er een geladen pistool uit. Hij richt op de beide mannen en schiet. De mannen vallen met een klap neer. Ondertussen heeft Anna een mes gepakt en is achter de bisschop aangedoken. Ze snijdt het touw door en trekt de bisschop naar de kant.
'Dankjewel,' zegt de bisschop en hij valt flauw.  
Menno ziet zijn vader aankomen lopen.
'Wil je mee helpen de bisschop naar het dorp te brengen. Ik leg het later wel uit.' 'Ok,' zegt vader en hij tilt de bisschop over zijn schouder.
Daar eenmaal aangekomen en toen de bisschop weer was bijgekomen, deed de bisschop zijn hele verhaal. Iedereen vond Menno en Anna echte helden en ze werden gekroond tot helden van de stad.
'Tot helden van de stad?' zei Menno. 'Dit is een dorp!'
'Ja, maar vanaf nu niet meer, want nu is het een echte stad.'
En de bisschop haalde de brief uit zijn zak die helemaal doorweekt was. 
'Dat is niet zo erg, want die droogt wel weer en anders schrijf ik een nieuwe,' zei de Bisschop.
'En wat doen we met het hoofd van Graaf Reinoud?' vroeg Anna.
'Oh, dat zien we later wel, die loopt niet weg, we gaan nu eerst feest vieren,' zei de bisschop.Coevorden gered Hoofdstuk 5

Coevorden gered - Hoofdstuk 6 - Coevorden Gered ??!!!
Geschreven door Leerlingen De Schutse