Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
01-03-2009
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
09-03-2009
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
16-03-2009
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
23-03-2009
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
01-04-2009
                       
                         
    Verhaal 1   Coevorden gered   Coevorden, een stad of niet?   Verhaal 4   Strijd om de Stadsbrief   Verhaal 6


Verhaal 1 - Hoofdstuk 4 - Hoofdstuk 4 De sleutel

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.

Hij rende achter de man en het paard aan. Het meisje leek op Anna. Natuurlijk kon hij het paard niet inhalen en hij gaf het op. Moedeloos liep hij terug naar huis. Hoe zou zijn moeder reageren? Toen hij thuis was, vertelde hij alles aan zijn moeder.
‘Mam, mam, Anna is verdwenen!’
Zijn moeder kijkt hem verbaasd aan.
‘Hoe bedoel je Menno?’
‘Anna en ik hadden een geheime trap gevonden in de stadsmuur. Na het eten zijn we er weer naartoe gegaan en toen werd Anna meegenomen door een enge man op een paard. Ze gingen richting het bos.’
‘Heb je verder nog iets gezien of gevonden?’ vroeg moeder.
‘O ja,’ zei Menno. ‘Ik heb nog een perkament.’
Samen lazen ze het perkament. Dit stond er in:
 

Als gij deze brief leest,
Uw vriendin zal gedood worden. Alleen door de sleutel van het kwaad zal uw vriendin niet worden geraakt. Kom om middernacht naar het midden van het bos maar goed uitkijken voor het bewegende mos. In het midden van het bos staat een klein hutje. Daar heb ik haar gevangen dat kleine trutje. Dus kom met die sleutel hier. De deur staat voor je open op een kier. 

                        De vliegende vogel

‘O jé!’ zegt moeder. ‘Wat moeten we nu doen?’
‘Ik weet het niet,’ antwoordde Menno.
‘Laten we eerst maar eens naar de stadsmuur gaan,’ stelt moeder voor.
Samen liepen ze naar de stadsmuur. Toen ze boven op de muur stonden, liet Menno zijn moeder het gat zien waar Anna en hij naar binnen waren gelopen. Samen met zijn moeder ging hij naar beneden. Het was er erg krap, moeder moest bukken. Ze konden door het weinige licht niets bijzonders zien. Teleurgesteld liepen ze weer omhoog. Op de stadsmuur viel het medaillon uit Menno’s zak. Het klikte open. Tot hun verbazing zagen ze dat er in het medaillon een sleutel zat. Zou dat de sleutel zijn waarover in het perkament geschreven werd?
‘Nu gaan we naar het bos op zoek naar Anna,' zei moeder.
Eerst liepen ze naar huis en vroegen aan de buurman of zij zijn paard mochten lenen. Helaas hadden ze bij Menno thuis zelf geen paard. De buurman vond dat goed. Moeder en Menno sprongen op het paard en reden richting het bos. Menno voelde in zijn zak of hij alles nog wel had: het medaillon met sleutel en het perkament. Alles zat nog veilig in zijn broekzak. Moeder spoorde het paard aan om nog harder te gaan. Menno moest zich goed aan zijn moeder vasthouden. Zo vaak had hij nog niet op een paard gezeten. Ze reden dieper en dieper het bos in. Zouden ze ooit dat ‘hutje’ vinden?Verhaal 1 Hoofdstuk 3

Verhaal 1 - Hoofdstuk 4 - Hoofdstuk 4 De sleutel
Geschreven door Leerlingen De Zwarm
Verhaal 1 Hoofdstuk 5