Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
08-09-2008
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
15-09-2008
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
30-11--1
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Hoe alles weer goed kwam   De wraak van de rovers   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - De overwinning

Opeens komt de moeder van Menno eraan rennen. Ze vraagt hijgend:
‘Waar waren jullie nou? Ik heb overal gezocht!’
Menno zegt: ‘Moeder, we hebben een heel groot probleem!’
Menno, Anna en Menno’s vader kijken ernstig. Anna vertelt alles over het vreemde meisje, dat Lisbeth heet en over Reinoud, waarvan ze dachten dat hij bij de rovers hoorde. Moeder kijkt verbaasd. Ze kan haast niet geloven dat ze dat allemaal hebben meegemaakt. Samen bedenken ze een plan hoe ze de stadsrechten terug kunnen krijgen. 
Dan gaan ze op weg naar het kamp dat Anna en Menno hebben ontdekt. Als ze bij het kamp aankomen verstoppen ze zich in de bosjes. Ze zien dat Lisbeth heel hard wordt aangepakt, maar waarom, dat kunnen ze niet horen. Ze sluipen naar de tent om te horen wat er gezegd wordt. Dan horen ze dat Reinoud de stadsrechten had, maar dat Lisbeth ze moest bewaren, omdat zij het meest onschuldig leek. Ze horen ook dat Lisbeth ze daarna is kwijtgeraakt. 
Menno gaat terug naar het dorp om de sterkste mannen van het dorp te zoeken. Zij zullen Reinoud wel gevangen nemen. Als ze terugkomen met alle sterke mannen, zien ze Reinoud lopen. De sterke mannen pakken hem stevig vast en slepen hem mee naar de gevangenis in het dorp. 
Menno komt Lisbeth tegen en hij zegt:
‘Ik ben al een poosje verliefd op jou. Zou je verkering met me willen?’ Lisbeth bloost en zegt: ‘Ik ben ook al een poosje verliefd op jou, Menno!’ Ze lopen hand in hand het bos uit richting het dorp. Het hele dorp is al aan het feesten, omdat de stadsrechten eindelijk zijn aangekomen. Menno gaat naar Anna en zegt:
‘Weet je het al van mij en Lisbeth?’
‘Ja,’ zegt Anna. ‘Ik hoorde het net van Anna, ze is eigenlijk best aardig. Ze vertelde mij ook dat ze gevangen genomen was door Reinoud en dat ze gedwongen werd om de stadsrechten geheim te houden en toen zei ik dat we al gehoord hadden dat ze mishandeld werd in de tent.’ 
Lisbeth komt eraan en zegt tegen Menno:
‘Heb je zin om met me te dansen?’
 En het wordt nog een heel gezellige avond…Verhaal 5 Hoofdstuk 5

Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - De overwinning
Geschreven door Leerlingen Dr. Picardtschool