Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
08-09-2008
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
15-09-2008
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
30-11--1
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Hoe alles weer goed kwam   De wraak van de rovers   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


De wraak van de rovers - Hoofdstuk 6 - Alibaba

Menno en Anna gaan weer naar het bos en hadden het over de stadsbrief. Ze vroegen aan een meisje waarom ze in het bos was. Ze wist iets over de stadsbrief en ging achter de rovers aan. Het meisje vroeg of ze met Menno en Anna samen mocht werken. Ze gingen naar huis om een plan te maken om de stadsbrief weer terug te krijgen. Het meisje zei dat ze Katriena heette. Eén week later hadden ze een plan bedacht. Het plan was: ze zouden zich verkleden als rovers en achter de rovers aan gaan. Morgen is de grote dag dat ze achter de rovers aan gaan.
‘s Morgens waren ze al vroeg op. Katriena had bij Menno en Anna geslapen, want het dorp waar Katriena woonde was ver van het bos vandaan. Ze gingen zich nu verkleden en naar het bos toe. Ze stonden achter de bomen in het bos. Want ze wisten wanneer de rovers kwamen.
‘Kijk, dat houten huisje hebben wij al een keer eerder gezien.’
Ze keken door de ramen.
‘Er is niemand,’ zegt menno.
Ze gingen naar binnen maar ze hadden wel angst. Toen ze binnen waren zagen ze geen stadsbrief.
‘We gaan weer,’ zei Anna.
Toen ze buiten waren, zagen ze de rovers met een brief.
‘Kijk,’ zegt Katriena. ‘Is dat de stadsbrief niet?’
‘Ja, volgens mij wel,’ zeiden Anna en Menno tegelijk.
‘Kom, we gaan naar het stadshuis om de ridders in te schakelen.’ Ridders kom we hebben de grote stadsbrief gevonden. De ridders gingen gelijk met paarden naar het bos. Het was al laat en donker. De ridders zeiden:
‘Gaan jullie maar naar huis wij komen later er wel aan.’
Menno, Anna en Katriena renden naar huis. Heel laat kwamen de ridders weer. De mensen uit de stad zaten allemaal op een rij. De ridders zeiden tegelijk,:
‘Wij hebben de stadsbrief weer.’
De mensen waren dolgelukkig en maakten 's avonds nog feest. De volgende dag kwamen de rovers bewapend naar het stadshuis. Ze kwamen niet door de poort, want de poort stond vol met paarden en ridders. De ridders raakten in gevecht met de rovers. Er vielen veel gewonden. Tien jaar later trouwde Menno en Katriena. Ze kregen 41 kinderen en ze noemde de kinderen Alibaba en de 40 rovers. De oudste heette Alibaba.

 De wraak van de rovers Hoofdstuk 5

De wraak van de rovers - Hoofdstuk 6 - Alibaba
Geschreven door Leerlingen Stidalschool; Roselie, Christian, Jordie en Petri