Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
08-09-2008
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
15-09-2008
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
30-11--1
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Hoe alles weer goed kwam   De wraak van de rovers   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


De wraak van de rovers - Hoofdstuk 5 - Gefopt!

Anna en Menno pakken de zak. Er zit een hondje in. Anna  pakt hem eruit en Menno kijkt  nog even in de zak. Er zit ook nog een diamant in. Menno staat met grote ogen naar de diamant te kijken. Er zit een briefje bij. Op het briefje staat geschreven:
“Wie de andere helft van de diamant vindt, krijgt de stadsrechten van Coevorden. Lever voor vrijdag de dertiende beide helften in. Dit moet je doen bij ons kamp, maar je moet ons kamp zelf zoeken.
Groeten van …….” 
 

Anna en Menno kijken verbaasd. Opeens horen ze een hard gekraak. Ze schrikken.
‘Het zijn Reinoud van Coevorden en Lisbeth!’ gilt Anna. ‘Ze zijn door het ijs gezakt.’
‘Help!’ roepen Lisbeth en Reinoud.
Ze zwemmen met moeite naar de kant en klimmen eruit. 
Menno en Anna zijn intussen weggerend richting de stadspoort. Daar zien ze de ouders van Menno. Ze gaan met hen mee naar huis. Het hondje mag ook mee. Ze hebben hem Siba genoemd. Menno en Anna hebben gezegd dat ze het hondje hebben gevonden in het bos. Maar ze vertellen niet het hele avontuur. Ze zijn bang dat ze dan niet meer terug mogen naar het bos, omdat Menno’s ouders dat te gevaarlijk vinden. Bij Menno thuis eten de kinderen wat brood. Door het vele rennen hebben ze erge honger gekregen. Na het eten gaan de kinderen en Siba weer naar het bos. 
In het bos zoeken ze naar de andere helft van de diamant. Ineens zien ze wat glinsteren. Siba rent er direct naar toe en als hij terug komt zegt Anna:
‘Hij heeft wat in zijn bek.’
Menno haalt het er snel uit.
‘Het is de andere helft van de diamant!’ roept hij. ‘Kom, we zoeken het kamp van de mensen die dat briefje hebben geschreven!’ 
Ze lopen verder door het bos. Als ze bijna de moed hebben opgegeven, begint Siba hard te blaffen. In de verte zien ze een aantal tenten.
‘Dat is vast het kamp,’ zegt Menno.
Voorzichtig lopen ze er naar toe. Er zit maar één man. Ze leveren de twee helften van de diamant in en de man geeft hen een envelop.
‘En nu wegwezen!’ roept de man plotseling.  
Ze rennen zo hard als ze kunnen naar het huis van Menno. 
Als ze aankomen, roept Menno enthousiast:
‘Pap! Mam! Wij hebben de envelop met de stadsrechten!’
De ouders van Menno komen direct naar buiten. Vol verbazing luisteren ze naar het verhaal van Menno en Anna. Zodra Anna en Menno uitverteld zijn, halen ze alle bewoners van Coevorden op. Ook Lisbeth en Reinoud zijn er. Ze hebben een deken om zich heen.
‘Ze hebben het zeker nog koud,’ zegt Menno.
Als iedereen er is, maken ze de envelop open.
‘Er zit niks in!’ roept Anna. ‘We zijn gefopt!’ 
Teleurgesteld gaat iedereen naar huis.
‘Wat nu?’ vraagt Anna.
‘Ik weet het niet,’ zegt Menno.   
De dag daarna spelen ze buiten met Siba.
‘Ik heb geen zin meer,’  zegt Anna.
‘Ik ook niet,’ zegt Menno…  
                                De wraak van de rovers Hoofdstuk 4

De wraak van de rovers - Hoofdstuk 5 - Gefopt!
Geschreven door Leerlingen Markeschool (Nienke Huub Lisa)
De wraak van de rovers Hoofdstuk 6