Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
03-09-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
10-09-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
17-09-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
24-09-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
03-10-2007
                       
                         
    Het Blauwe Meer Monster   Blauwe duivels   Blauwe wereld   De geheimzinnige kelder   Het blauwekousenmonster   De rode overwinning.


De geheimzinnige kelder - Hoofdstuk 6 - Terug naar huis!

Kort daarna vielen Daan, Sara, Appie, Kaskaay en de spin – het blauwekousenmonster dus – ook in het zwarte gat. De val duurde maar kort, de landing was zacht. Snel krabbelden ze overeind. De kinderen waren bang. Doodsbang zelfs, want het blauwekousenmonster stond tegenover hen. Het was een paar minuten stil. Doodstil. Je kon een speld horen vallen. Sam was de eerste die iets zei.
’We willen zó graag naar huis. Kunt u misschien iets doen, meneer Kaskaay?’
Opnieuw was het stil. Nu slechts heel even. Meneer Kaskaay stond op het punt om antwoord te geven, toen Daan zei:
’Ik wil graag naar huis. Maar eerst wil ik mijn voetbalkousen terug.’
De anderen begonnen nu ook om hun zoekgeraakte spullen te roepen. Iedereen begon door elkaar te schreeuwen. Het was net een kippenhok.
’Stilte,’ riep Kaskaay hard en duidelijk, waarna hij het Blauwekousenmonster aankeek en tegen hem knikte.Toen begon het blauwekousenmonster te spreken.
’Lieve kinderen. Het spijt me dat ik jullie kousen en sokken heb gestolen. Blauw is mijn lievelingskleur, maar je hebt hier geen winkels, dus stal ik jullie blauwe sokken en kousen. Het spijt me, maar jullie krijgen nu alles terug.’
’Dank u wel,’ riepen alle vier de kinderen in koor, waarna Kaskaay op angstige toon zei:
’Ik heb de spin geholpen met stelen. Mij spijt het ook. En om het goed te maken, zorg ik ervoor dat jullie nu thuiskomen.’
Zachtjes tikte hij met zijn staf op de grond en opeens waren Sam en Daan weer thuis. Ze vielen hun ouders in de armen. Nog nooit waren ze zo gelukkig geweest. Appie en Sara waren eveneens dolgelukkig weer thuis te zijn. Het viertal schreef Kaskaay zelfs nog een bedankbrief! De geheimzinnige kelder Hoofdstuk 5

De geheimzinnige kelder - Hoofdstuk 6 - Terug naar huis!
Geschreven door Leerlingen Gr 7/8 Samenwerkingsschool Oostermoer