Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
03-09-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
10-09-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
17-09-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
24-09-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
03-10-2007
                       
                         
    Het Blauwe Meer Monster   Blauwe duivels   Blauwe wereld   De geheimzinnige kelder   Het blauwekousenmonster   De rode overwinning.


Blauwe duivels - Hoofdstuk 4 - De kast

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.

Sam doet een stap achteruit en gaat dichtbij Daan staan. Ineens flitst het licht weer aan. Gelukkig er ligt niets voor de deur.
‘Krijg jij het ook steeds kouder?' vraagt Sam aan Daan.
'Ja,' zegt hij. Zijn stem klinkt steeds zachter. 
'Ben je zo bang?' vraagt Sam.
Daan knikt hevig, op dat moment gaat het licht ook weer uit. Sam ontdekt dat ze haar zaklamp op haar slaapkamer heeft laten liggen. Als hun ogen aan de schemering gewend zijn, zien ze iets liggen.
'Het slijmerige ding ligt er weer,' fluistert Sam.
Ze kijkt naar Daan, die staart angstig voor zich uit. Als Sam hem gerustgesteld heeft, verdwijnt het slijmerige gevaarte door een luik.
'Hij is door het luik verdwenen,' bibbert Daan.
Sam wordt nieuwsgierig en steekt haar hoofd door het luik. Ze ziet allerlei gangen.
'Kom op, Daan. We gaan er achteraan.' 
Daan wil zich niet laten kennen en gaat achter Sam aan de ladder af.
'Hier is het slijmspoor weer,' zegt Daan.
De kinderen volgen het spoor dat in onbekende richting gaat. Misschien een kamer? Waar nog nooit iemand geweest is?? De kinderen zijn erg gespannen en lopen snel door.
'Hoe lang hebben we nu al gelopen, Sam?'
Daan vindt het nog steeds niet super.
'Waarom ben je die zaklamp nu vergeten? Het is hier zo donker,' moppert hij. 
Plotseling loopt hij tegen iets op. Daan slaakt een grote gil. Sam schrikt van Daan. Het blijkt Co te zijn.
'Jullie zijn wat vergeten,' zegt hij. 'Als jullie verder lopen, vinden jullie een kast met een hangslot, daar past deze sleutel in.'
De kinderen rollen bijna om van verbazing.
'Waar kwam hij nu eigenlijk vandaan?' stamelt Sam. 
Tijd om na te denken hebben ze niet. Ze zijn te nieuwsgierig en ze lopen snel door. Daar staat de kast. Voorzichtig probeert Daan het slot……

Klik, open. Met trillende handen opent Sam de deur. Het enige wat er in ligt is een brief…………………….Blauwe duivels Hoofdstuk 3

Blauwe duivels - Hoofdstuk 4 - De kast
Geschreven door Leerlingen Gr 7 OBS Gieten
Blauwe duivels Hoofdstuk 5