Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om n verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
03-09-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
10-09-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
17-09-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
24-09-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
03-10-2007
                       
                         
    Het Blauwe Meer Monster   Blauwe duivels   Blauwe wereld   De geheimzinnige kelder   Het blauwekousenmonster   De rode overwinning.


Het Blauwe Meer Monster - Hoofdstuk 5 - Blauwe rillingen

Ineens zien ze iets bewegen.
Sam zegt: 'Kom we gaan kijken!'
Het is het jongetje uit de kelder. Hij kijkt erg verschrikt als hij de kinderen ziet en rent dan hard weg. Wel gooit hij nog snel een briefje op de grond. De kinderen pakken snel het briefje en proberen het allemaal tegelijk te lezen. Dit staat erop:

PAS OP voor het monster en bemoei je er niet mee want anders word ik ontvoerd.

Ze lezen het briefje wel drie keer maar snappen niet wat hij bedoelt. Het monster uit het meer? Daan herinnert zich opeens dat er een meertje op het schilderij stond dat hing in het huis van de tweeling.
'Kom,' zegt Nico. 'Dan gaan we daar weer naartoe om nog eens preciezer naar dat schilderij te gaan kijken.'
Als ze eenmaal bij de tweeling zijn aangekomen, gaan ze kijken.
Het schilderij ziet er vreemd en eng uit. Er staat een huisje op met daar omheen hoge bomen en naast het huisje ligt een meertje.

groep_7a.JPG


'Daar zou ik niet willen wonen,' zegt Daan. 'Het is daar niet leuk.'

Nico haalt het schilderij van de muur. Er valt een kaart uit de lijst als hij het in zn handen heeft.
'Dat lijkt op een routekaart,' zegt Daan. 'Daarop staat vast een aanwijzing.'
'O, ja dat was ik nog vergeten te zeggen,' zegt Darma. 'Niemand wist hoe je bij het huisje moest komen en daarom heeft mijn overgrootopa een kaart gemaakt. Dit is natuurlijk die kaart.'
'Kom dan gaan we naar het meertje,' zegt Nico. 'Saar, blijf jij maar bij de tweeling.'
Het is wel moeilijk om de kaart te lezen want de kaart is redelijk oud en vuil, maar het lukt toch. Als ze eenmaal bij het meertje zijn aangekomen, rilt Sam. Niet omdat ze het koud heeft, maar omdat het plekje er wel eng uitziet. 
Het ziet er wel anders uit dan op het schilderij: De bomen zijn veel hoger en veel dikker en het meertje ziet er veel spookachtiger uit, het water is nog donkerder geworden en de mistflarden vliegen over het meertje. Je kunt nog goed zien waar het huisje heeft gestaan. 
De grond is daar wat zwarter en er liggen nog een paar planken op de grond.
Naast de plek waar het huisje heeft gestaan, staan een paar bosjes en bomen, verder is het erg kaal.
'Dit is geen mooie plek voor een huisje,' zegt Sam. 
Opeens springt er een hert uit de bosjes. Ze schrikken allemaal.
'Ik dacht even dat dat het monster was,' zegt Daan.
'Er is hier verder niets te zien,' zegt Nico. 'Alleen een paar bomen en een meertje. Kom we gaan naar huis, er is hier niets dat ons verder kan helpen.' 
Net als ze naar huis willen lopen, horen ze een gil. Ze gaan kijken waar het gegil vandaan komt. Ze zoeken overal. Dan roept Sam met overslaande stem: 'Ik zie iets blauws!'
Iedereen komt meteen aangerend. Ze willen meteen weten wat er aan de hand is.
'Kk..ijk!' stottert Sam en hij wijst naar het meer. Daar het is jongetje uit de kelder. Hij wordt mee gesleept door iets blauws!


Het Blauwe Meer Monster Hoofdstuk 4

Het Blauwe Meer Monster - Hoofdstuk 5 - Blauwe rillingen
Geschreven door Leerlingen Gr 7a OBS Jan Thies
Het Blauwe Meer Monster Hoofdstuk 6