Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om ιιn verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
12-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
19-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
26-03-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
02-04-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
09-04-2007
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - Eind goed al goed

Sluimer steekt een voet uit naar Jordi. Jordi struikelt en schreeuwt het uit van de pijn. Aan de andere kant van het industrieterrein schrikt Sarah van de gil van Jordi. Ze probeert weg te rennen, maar Marten laat haar ook struikelen. Ze heeft geen pijn en komt op tijd weg, oef gelukkig.
Sarah zucht: "Poe, gelukkig ben ik net op tijd in de bosjes gedoken. Ik hoop dat Marten mij niet heeft gezien, en dat Joppe nog wakker is. Dan kunnen we samen Jordi en Katinka redden.”
Ondertussen, bij Jordi, is Sluimer teruggelopen naar het schuurtje en de koffer. Jordi ligt nog steeds in een diepe kuil op het industrieterrein. Hij ligt zinnen te bedenken voor in zijn schrift. Zoals: de CD speler at alle punaises op. En: De rare meester at alle rekenboeken op. Jordi zucht van de pijn en hoopt dat hij snel gered zal worden. Ondertussen is Sarah naar haar huis gerend. Ze bonst op de deur en daar verschijnt Joppe met een slaperig hoofd.
"Wat is er?” vraagt Joppe met een dikke tong van het slapen. Sarah roept hysterisch:
"Jordi en Katinka zijn in handen van Sluimer en dus in verschrikkelijk gevaar!” Joppe trekt een verbaasd gezicht en Sarah legt snel en samengevat het hele verhaal aan Joppe uit. Joppe racet naar boven om kleren aan te trekken. Hij rent met Sarah naar het industrieterrein en ziet Katinka vastgebonden op een stoel zitten, en ze heeft ondertussen een verrotte aardappel in haar mond. Als eerste haalt Joppe de ondergekwijlde aardappel uit haar mond. Katinka spuugt op de grond en zegt:
"Blij dat die supergore aardappel uit mijn mond weg is.”
Ondertussen haalt Sarah de knopen uit de touwen rond Katinka’s voeten en polsen.
"Nu moeten we snel naar Jordi en Sluimer toe!’’ roept Sarah.
Ze rennen zo snel als hun benen hen kunnen dragen naar Jordi toe. Ze trekken Jordi uit de kuil en Joppe zegt:
"Jongen wat is je enkel dik. Ik neem je mee naar huis en jullie..” Hij kijkt naar Katinka en Sarah. "En jullie blijven hier staan totdat ik weer terug ben. Jullie gaan al helemaal niet naar Sluimer en Marten! Jij hebt een mobiel, hθ Katinka?’’
Katinka rolt met haar ogen en zegt: "Ja dϋh, alleen losers hebben geen mobiel.’’
Joppe zucht en rent met Jordi in zijn armen naar het huis van Jordi. Sarah fluistert zachtjes tegen Katinka:
"Mooi niet dat ik hier blijf, ik ga gewoon achter Sluimer en Marten aan. Ga je mee Katinka?’’
Katinka knikt en samen rennen ze naar het schuurtje, waar ondertussen ook Marten aan is aangekomen. Katinka en Sarah trappen de deur van het schuurtje in en Katinka doet net alsof haar mobieltje een pistool is en roept keihard door de schuur:
"HANDEN OMHOOG, STIEKEME MANNEN VAN HET LEGER.’’
Marten en Sluimer kijken Katinka en Sarah verbaasd aan.
"Hoe weten jullie wat er in het koffertje zit?’’ is het eerste wat Sluimer uit weet te brengen.
Sarah fluistert zachtjes tegen Katinka: "Stomme sukkel!’’
En zegt dan tegen Sluimer, met een onschuldig stemmetje: "Dat weten we helemaal niet.’’
Sarah werpt Katinka nog een vernietigende blik toe.
Ondertussen is Joppe, zonder Jordi, weer aangekomen bij de kuil.
"Wel verdorie! Waar zijn die … kinderen nou weer!? Als ik ze te pakken krijg dan zwaait er wat!’’
Joppe loopt half lopend half rennend naar het schuurtje toe, want hij weet voor 99,9% zeker dat ze daar zitten. Als hij daar aankomt ziet hij de ingetrapte deur en loopt zachtjes naar binnen. Sluimer en Marten hebben nog niet door dat hij daar staat. Joppe pakt snel zijn mobieltje en belt de politie.

Ongeveer een kwartier later stapt de politie binnen en slaan Sluimer en Marten in de boeien.
Joppe zegt: "We gaan eerst slapen en morgen zien we wel verder en halen we ook het koffertje op.’’

De volgende dag halen Katinka, Sarah, Joppe en Jordi het koffertje op. Jordi wil het gelijk openmaken maar Joppe zegt dat ze eerst naar huis gaan voor ze het koffertje openen. Jordi kan niet snel genoeg lopen en loopt zo snel als hij op zijn krukken kan naar huis. Als ze thuis het koffertje openmaken, vinden ze inderdaad het legerpak. En ook nog een foto van Marten in zijn legerpak en Sluimer in normale kleding er naast.
"Nou gelukkig zijn die twee opgepakt en kunnen wij weer rustig slapen,’’ zegt Sarah opgelucht.
Dan zegt Joppe met een gespannen gezicht: "Ik heb jullie ook nog iets te zeggen. Eh… ik zal het maar zeggen zoals het is. Ik ben verliefd geworden op Dille en Dille op mij."
De kinderen schieten in de lach en roepen: "Oeoeoeoehh.’’
Dan zegt Jordi: "Ik ben ook verliefd, namelijk op Sarah, en ik wil vragen of zij verkering wil.’’
Sarah begint heftig te blozen en zegt: "JA, dat wil ik en ik ben stapel op jou hoor!’’

Een paar dagen later vieren Jordi en Sarah hun verkering en Joppe en Dille dat ze binnenkort gaan trouwen. En alle vrienden en familieleden van Jordi, Sarah, Joppe en Dille worden uitgenodigd.

Eind goed al goed.
Verhaal 5 Hoofdstuk 5

Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - Eind goed al goed
Geschreven door Marloes & Alycia van OBS de Woert uit Oosterhesselen