Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om ťťn verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
12-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
19-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
26-03-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
02-04-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
09-04-2007
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 3 - Hoofdstuk 3 - Sarahís nicht

Opeens stampt er iemand met grote plateauzolen op de grond . Ze ziet er heel ruig uit.
Sarah herkent haar maar net, het is haar nicht van vijftien. Sarah springt uit de boomhut en loopt naar haar nicht toe, die gewoon doorloopt.
"Hoi Katinka!" zegt Sarah.
"Mmpf!' mompelt Katinka.
Katinka is altijd een beetje chagrijnig. Jordi ziet Katinka pas voor het eerst. Jordi wist natuurlijk wel dat Sarah een nicht had, maar hij wist niet dat zij er zo ruig uitzag.
Want zij heeft stekeltjeshaar die
haast alle kleuren hebben: rood blauw groen oranje en paars, maar het is niet in hele felle kleuren, nee het is in de allerdonkerste kleur geverfd. Ze heeft ook een heel kort topje aan, met wat donkerpaarse glitters erop en wat wilde prenten. En ze heeft best wel wat kromme benen (maar dat valt haast niet op) en om die benen zit een zwarte panty.
En boven die zwarte panty zit een minirokje van spijkerstof. Op dat rokje staat een prent van een zwart doodshoofd, je weet wel die je ook op piratenvlaggen ziet in een film.

Katinka klimt in de boomhut en zegt niets tegen Jordi en gaat op de knalrode zitzak zitten die in een hoekje ligt. Jordi zegt :
"Hoi! Ik ben Jordi ik heb veel over je gehoord."
Katinka zucht ook iets terug:
"Ik ben Katinka."
Sarah vraagt wat er aan de hand is en Katinka zegt:
"Mijn vader moest weer naar Amerika voor zijn werk en nu zit ik alweer bij mijn tante Baps voor de 2.000.000. keer, echt waar, zij is zo saai, ze wil de hele dag iets leuks doen en met leuks bedoelt zij de logeerkamer opruimen of schaken of strijken. Bah! Bah! En nog eens BAH! Mijn vader gaat altijd naar een leuk land en ik mag niet mee, dat vind ik echt zo vals van hem! Ik wed dat hij daar gewoon naar Hollywood gaat en met Johnny Depp ofzo gaat lunchen of iets anders leuks gaat doen. IK WORD ER GEWOON HELEMAAL ZIEK VAN!"
Sarah en Jordi schrikken er gewoon van hoe hard zij kan schreeuwen. Sarah probeert van onderwerp te veranderen en vraagt:
"Wil iemand wat drinken?"
"Nee!" zegt Katinka.
Jordi zegt dat hij ook niet hoeft. Sarah fluistert in Jordiís oor:
"Zullen we Katinka over het koffertje van Sluimer vertellen?"
"Ja, goed idee," fluistert Jordi terug.
Als ze het hele verhaal aan Katinka hebben verteld, wil Katinka Jordi en Sarah wel helpen. Ze zegt:
"Zullen we kijken of Sluimer er nog is, en als hij er niet meer is zullen we dan het koffertje opgraven? Want ik ben wel benieuwd naar wat er in zit."
Ze rennen met zín drieŽn naar de plek waar het koffertje ligt. Ze graven en graven en graven maar ze vinden niks!
"Sluimer heeft vast het koffertje al ergens anders begraven of weer meegenomen naar zijn huis," zegt Jordi.
"We moeten er echt achter komen wat er in dat koffertje zit!" zegt Sarah.
"Welk koffertje?" Horen ze ineens een stem achter zich.Verhaal 2 Hoofdstuk 2

Verhaal 3 - Hoofdstuk 3 - Sarahís nicht
Geschreven door leerlingen van groep 7 en 8 van de RKDBS Panta Rhei (geschreven door Dusty)
Verhaal 3 Hoofdstuk 4
Verhaal 4 Hoofdstuk 4