Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
12-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
19-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
26-03-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
02-04-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
09-04-2007
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 2 - Hoofdstuk 6 - Op zoek naar de Marokkaanse wortelzuiger

Jordi draait zich met een ruk om en kijkt recht in de ogen van Sluimer. Sluimer lacht heel gemeen naar Jordi. Jordi rent naar de deur die open staat en gooit ‘m met een harde klap dicht. Sluimer krijgt de deur volop in zijn gezicht. Jordi rent keihard het huis uit en rent naar Mirro.
Hij komt hijgend bij Mirro aan. Maar wat is dat? Marten zit daar op een stoel koffie te drinken.
“Jordi,” zei Mirro. “We moeten je wat uitleggen. Marten is mijn vader en deed net alsof hij vrienden was met Sluimer. Wij hebben door de periscoop de plannen van Sluimer gezien. Sluimer wil geld hebben van Joppe, omdat hij de postcodeloterij gewonnen heeft. Gaston kwam bij hem aan de deur. De prijs stond op een kaartje aan een gele ballon. Hij wil aan het geld komen door losgeld te vragen. Sluimer heeft een valse aangifte gedaan bij de politie, zodat Joppe opgepakt zou worden. Daardoor kon hij niet in de weg staan bij de ontvoering.”
Jordi luistert vol verbazing naar Mirro. Opeens denkt hij aan het koffertje en vraagt wat daarmee aan de hand is. Marten legt uit dat Sluimer daar de ontvoeringsplannen in heeft bewaard.
“Goed,” zegt Marten. “Je weet nu hoe alles zit. We halen het koffertje op en gaan naar de politie.”
Even later zitten ze achter het bureau met commissaris van Leeuwen van de B.V.D. (Binnenlandse Veligheids Dienst). Daar leggen ze het hele verhaal uit. Na het gesprek vertelt de commissaris dat Joppe wordt berecht in Utrecht.
“Daar kunnen we op dit moment niks aan doen,” legt hij uit. “Dat regelen we later, we gaan eerst naar Sluimers huis om Dille en Sarah te bevrijden.”

Even later landen ze met een helikopter naast het huis van Sluimer.
“Trap die deur in!” roept de commissaris tegen één van de agenten die mee is. Eenmaal binnen zien ze een briefje op tafel liggen, waarop staat:

Helaas Jordi, je bent te laat. Zorg dat Joppe vanavond om 23.00 uur klaar staat bij school De Zevensprong met het geld dat hij heeft gewonnen. Haal de politie er niet bij. Als je tenminste je moeder en je vriendinnetje terug wil zien! Groetjes, je grootste nachtmerrie.

Commissaris van Leeuwen neemt het briefje direct in beslag en regelt onmiddellijk de vrijlating van Joppe. Onder politiebegeleiding wordt Joppe zo snel mogelijk naar het politiebureau in de Blauwpolder gebracht. Daar wordt ook aan hem het hele verhaal uitgelegd.

Een paar uur later gaat Joppe naar De Zevensprong. Hij heeft een tas mee met nepgeld. Bij alle straten zitten agenten verborgen.

Klokslag 11 uur komt Sluimer met een auto de parkeerplaats bij de school oprijden. Hij stapt uit de auto, samen met Dille en Sarah. Sluimer heeft een mes in zijn hand en zegt:
“Geef mij het geld en jij krijgt deze twee lastpakken.”
Joppe geeft het (nep)geld aan Sluimer. Sluimer pakt de tas aan en rent snel weg. Op dat moment klinkt er een knal. Sluimer is geraakt in zijn been door één van de agenten. Hij strompelt verder richting zijn BMW. Sluimer kan er in komen en scheurt weg. De politie zet de achtervolging in.

Ondertussen zijn Joppe, Dille, Sarah en Jordi weer herenigd. Opgelucht dat alles goed is afgelopen, gaan ze naar huis.
“Maar nu snap ik nog steeds niet wat dat briefje betekent waarop stond Nog twee dagen,” zegt Jordi de volgende dag.
Joppe begint te lachen.
“Dat briefje was van de postcodeloterij. Ik heb nog twee dagen om mijn prijs op te halen. En dat zal ik ook doen, want ik weet al wat ik met het geld wil doen." Nieuwsgierig kijken Dille, Sarah en Jordi naar Joppe.
“We gaan met z’n vieren op vakantie naar Marokko!”
“Dan kunnen we ook op zoek gaan naar een Marokkaanse wortelzuiger!” roept Jordi.
En Sluimer? Die is tot op de dag van vandaag niet gevonden…Verhaal 2 Hoofdstuk 5

Verhaal 2 - Hoofdstuk 6 - Op zoek naar de Marokkaanse wortelzuiger
Geschreven door leerlingen uit groep 7 en 8 van de Markeschool