Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
12-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
19-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
26-03-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
02-04-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
09-04-2007
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 1 - Hoofdstuk 3 - Het koffertje

Om 4 uur 's ochtends is Jordi al in de Blauwpolder. Hij kan niet slapen en denkt steeds aan zijn moeder: "afmaken en begraven". Die zin herhaalde zich steeds in zijn hoofd. Wat zou zijn moeder daarmee bedoelen? Om daar achter te komen moet hij eerst het koffertje vinden. Waar heeft Sluimer het koffertje ook alweer verstopt? Ineens weet hij het weer! Op een drafje loopt hij door de struiken naar de plek toe. Plotseling schiet er iets voor hem langs. Jordi schrikt enorm en valt achterover tussen de struiken. Hij ziet Joppe met een schep lopen, hij gaat vast ook naar de plek toe. Jordi denkt: 'zit hij ook in het complot? Is hij soms de man met de gele laarzen??

Jordi verstopt zich snel achter een struik. Joppe draait zich om. Gelukkig is Jordi net snel genoeg. Joppe heeft niets gemerkt. Hij loopt verder. Jordi gaat er sluipend achteraan. opeens begint Joppe te graven, maar niet op de goede plaats! Driftig, met de schop in de weer, na een tijdje ziet hij er bezweet uit, het duurt wel 2 uur. Jordi krijgt last van kramp in zijn bovenbenen maar durft zich ook niet te bewegen. Mopperend hoort hij Joppe weggaan.
‘Nu is het mijn beurt’ denkt Jordi. Snel rent hij naar de plaats van het koffertje en begint te graven. Al na 10 minuten heeft hij beet. Maar wat is dit, het koffertje wil met geen mogelijkheid open. Hij probeert van alles maar het heeft geen nut. Hij besluit Sarah te bellen. Het duurt even maar gelukkig neemt ze de telefoon op.
‘Pindahoofdse poedel in de ochtendmorgen die je bent’. Jordi durft van de zenuwen niet te lachen en legt haar snel het verhaal uit. Binnen no time heeft Sarah zich bij Jordi gevoegd. ‘Wat moeten we doen?’
‘Ik weet het.’ Jordi pakt z’n fiets en het koffertje. Samen fietsen ze met een enorme snelheid richting de Oranjewijk.
‘Wat ben je van plan, waar wil je naartoe?’
‘Harry en Olaf zitten bij mij op de voetbal, hun vader is europees kampioen slotenkraker. Je kent ze wel.'
Sarah denkt eens diep na. Nu weet ze het weer:
Harry en Olaf, de kleine tweeling van 1.65 lang. 2 hele slimme grappige jongens, ze hebben 2 klassen overgeslagen en zitten nu in 2 gymnasium. Met bruin haar en sproeten op hun gezicht. Ze lijken wel een beetje op Suske van Wiske. Ze zijn ook nog eens erg moeilijk uit elkaar te houden, zo erg lijken ze op elkaar. Jordi vindt ze niet zo leuk omdat ze niet zo snel zijn met voetbal en ook wel eens te wijs doen. ‘dropzaksuskes met bruinsproetneuzen’ denkt hij dan. Ze vertellen hem vaak over de reizen die ze met hun vader maken. Hij gaat naar veel wedstrijden slotenkraken door heel Europa.

Jordi en Sarah besluiten om achter een bosje te wachten tot het half 8 is. Jordi weet namelijk dat hun ouders werken op de universiteit en de jongens vaak alleen thuis zijn.

Om 5 minuten over half acht gaat inderdaad de voordeur open en stappen vader en moeder naar buiten.
Voor de zekerheid wachten Jordi en Sarah nog even en dan besluiten ze aan te bellen.
Harry en Olaf doen de deur open en kijken verbaasd.

Maar als de 4 kinderen eenmaal om de tafel in de keuken zitten en ze hun verhaal willen vertellen, gaat ineens de mobiel van Jordi.
'nummer onbekend?' Jordi neemt op.Verhaal 1 Hoofdstuk 2

Verhaal 1 - Hoofdstuk 3 - Het koffertje
Geschreven door leerlingen van groep 7 en 8 van de st. Theresiaschool
Verhaal 1 Hoofdstuk 4