Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
19-11-2006
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
26-11-2006
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
03-12-2006
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
10-12-2006
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
17-12-2006
                       
                         
    Het koffertje van Sluimer   Verhaal 2   Woonbootproblemen   Avonturen van Jordi en Sarah   De dans van de verliefde paprika   Wie zijn de daders?


Woonbootproblemen - Hoofdstuk 6 - Ontmaskerd!

RELH.jpg

“Zitten jij!” roept Sluimer.
Snel kijkt Halimah om zich heen. Daar, denkt ze, een opening.
”De flipflap reddingsboot word dood gebeten door de tandloze, rubberen wc-eend,” roept Jordi hard in Sluimers oor.
Die laat Jordi van schrik los. Daar maakt Jordi goed gebruik van. Hij trapt Sluimer onder in zijn buik. Die klapt dubbel en valt op de grond. Hij ligt te kreunen van pijn. Ondertussen kruipt Halimah door de opening. Jordi kruipt er achteraan.

Ze zien een man vastgebonden zitten.
“Wie ben jij?” vraagt Jordi aan de man.
“Ik ben Maikel Velthuijs,” zegt de man.
“Papa?” vraagt Jordi verbaasd.
“Jordi!” roept Maikel.
Jordi rent naar zijn vader toe. Jordi zegt dat hij dacht dat zijn vader dood was. Maar zijn vader zegt dat Sluimer hem had ontvoerd, net als de vrouw.
“Dat is Halimah, de moeder van mijn vriendin,” zegt Jordi.

Dan komt Sluimer ook door de opening. Hij begint te schreeuwen en vraagt waar de koffer is. Jordi luistert niet en maakt zijn vader los. Sluimer vraagt nog een keer waar het koffertje is. Jordi antwoordt niet. Hij ziet een deur en rent er naar toe, maar hij zit op slot. Chips, de sleutel zit aan de andere kant van de deur. Hij loopt naar achteren en wil tegen de deur op botsen maar de deur gaat vanzelf open. Sarah staat aan de andere kant op het dek van de woonboot.

Sarah komt naar binnen. Jordi zegt vol trots dat hij zijn vader en Halimah heeft gevonden. De vader van Jordi, Jordi, Sarah en de moeder van Sarah rennen naar buiten en doen de deur op slot. Dan rennen ze naar de voorkant van de boot en doen daar ook de deur op slot. Sluimer en de tweeling kunnen nu geen kant meer op. In de verte zien ze een boot.
”Het zijn Dille en Joppe,” roept Jordi.
Ze zwaaien naar de boot in de verte. Joppe en Dille zwaaien terug. Halimah en Maikel gaan naar de andere kant van de boot. Joppe en Dille komen steeds dichterbij en gaan aan boord.
“Ik heb een verassing voor je,” zegt Sarah tegen Joppe. Ze neemt Joppe mee naar Halimah.
”Halimah,” schreeuwt Joppe. Ze geven elkaar een dikke zoen.
“Ik heb ook een verrassing voor jou,” zegt Jordi tegen Dille. Hij neemt haar mee naar Maikel.
“Dille!” roept Maikel.
Dille en Maikel rennen op elkaar af en omhelzen elkaar. Ondertussen hebben Sluimer en de tweeling de deur kapot getrapt. Ze rennen over het dek. Dan gaan Jordi en Sarah achter de tweeling aan. Sarah pakt Gerdien en Jordi gaat op Patricia af. Joppe en Maikel pakken Sluimer. Ondertussen is Halimah naar binnen gerend. Ze belt 112 met Sluimers telefoon. Dille haalt het touw waarmee Maikel zat vastgebonden van binnen en samen met Joppe en Maikel bindt ze Sluimer, Patricia en Gerdien aan elkaar vast. Joppe vaart de boot naar de kant. In de verte horen ze een sirene. Een paar tellen later rijdt er een politieauto om de bocht. Een paar agenten stappen uit. Ze pakken Sluimer en de tweeling en duwen ze in de politieauto. Sarah, Jordi, Halimah en Maikel moeten mee om verhoord te worden. In de tijd dat Sarah, Jordi, Maikel en Halimah op het bureau zijn, hebben Joppe en Dille een goed gesprek. Ze spreken af dat ze niet met elkaar verder gaan. Dan komen Sarah, Jordi, Halimah en Maikel terug van het bureau. Maikel gaat op zijn knieën en vraagt Dille ten huwelijk. Joppe doet precies het zelfde bij Halimah. Ze zeggen allebei 'ja'.
Dan gaat de telefoon. Jordi pakt op. Het is de politie. De politie vertelt dat ze een sleuteltje hebben gevonden.
“Dat is vast van het koffertje!” roept Jordi in de telefoon. Hij spreekt met de politieman af dat ze het sleuteltje direct komen halen.

De volgende dag zitten Sarah, Jordi, Halimah, Maikel, Joppe en Dille in de boomhut. Sarah maakt met het sleuteltje de koffer open.
“Er zitten foto’s in,” zegt ze.
Ze legt ze één voor één neer.
“Wat!” roept Jordi.
Het zijn allemaal foto’s met een bloedende Halimah en Maikel.
“De roodgele doorgedraaide vampier sabbelt op een lief klein olifantje, de grote grapper rommelt met de zielige scrapschrapslampervis, de zieke slotter ramt zijn slobert af, de regenboogkleurige aap rent door het oranje bos recht op de duisternis af,” roept Jordi geschrokken.
Zijn vader kijkt verbaasd naar hem. Dille schiet in de lach.
“Dat is typisch iets voor Jordi,” zegt ze.
Ze gaan naar Dille’s huis. Thuis belt Sarah de politie. Die is heel blij als Sarah vertelt dat ze bewijsstukken heeft, omdat Sluimer en de tweeling nog steeds niet hebben bekend. Sarah spreekt af dat ze het morgen komen brengen.

De volgende dag brengen ze de foto’s en ook de politie schrikt erg. Als dank krijgen Sarah, Jordi, Halimah, Maikel, Joppe en Dille een rondleiding van een agent. Als ze weer thuis zijn belt er een politieman. Sarah pakt hem op.
“Ze hebben bekend,” zegt de politieman.
“Yes!” roept Sarah hard.

De volgende dag praten ze alleen maar over de bruiloft. Sarah en Jordi gaan naar de boomhut. Opeens begint Sarah te huilen.
”Wat is er?” vraagt Jordi verbaasd. Sarah antwoordt snikkend dat ze het zo fijn vindt dat haar moeder weer terug is. Ze heeft haar jaren niet gezien. Jordi troost haar. Dan zien ze dat Halimah en Dille er aan komen rennen.
“Over een maand gaan we trouwen!” roept Halimah.

Na een maand is het zover. Het is een groot feest. Iedereen is mooi gekleed. Aan het eind van de dag gaat iedereen naar huis. Ook Sarah, Jordi, Halimah, Maikel, Joppe en Dille gaan naar Jordi’s huis. Halimah, Joppe en Sarah blijven slapen. Als ze thuis zijn, voelt Jordi in de brievenbus. Er zit een pak in. Hij maakt de brievenbus open en haalt het pak er uit. Er zit een brief op vastgeplakt. Hij leest hem hardop voor:

“Beste mensen,

Sluimer en de tweeling hebben zoals jullie al weten bekend.
Ze worden de 12e van deze maand veroordeeld. Hier zijn de
foto’s terug. Jullie mogen ermee doen wat jullie willen.

Met vriendelijke groet,

De politie

Jordi maakt het pak open en haalt de foto’s er uit. Hij neemt ze mee naar binnen. Sarah loopt naar de telefoon en belt de Chinees. Ze bestelt en geeft het adres op. Een kwartier later gaat de bel en staat er een Chinees voor de deur. Hij geeft Joppe het eten en Joppe geeft de Chinees geld. Dan doet hij de deur weer dicht. Ondertussen heeft Maikel de openhaard aangestoken. Sarah haalt de foto’s en vraagt:
“Zal ik ze er in gooien?”
De anderen zeggen dat ze dat wel mag doen. Sarah gooit de foto’s één voor één in de openhaard. Als ze allemaal in de openhaard liggen begint iedereen te klappen. Jordi rent naar de keuken en haalt 6 glazen cola. Als alle glazen leeg zijn, zet Dille de t.v aan, op het nieuws. Ze zien dat Sluimer en de tweeling op het nieuws zijn. Iedereen is blij en Dille vraagt:
“Het is al laat, dus zullen we gaan slapen?”
En iedereen knikt met een slaperig hoofd.

Laura Otten, Eline Brink, Hildebrand Berkhout en Robin Mulderij.Woonbootproblemen Hoofdstuk 5

Woonbootproblemen - Hoofdstuk 6 - Ontmaskerd!
Geschreven door leerlingen