Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
19-11-2006
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
26-11-2006
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
03-12-2006
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
10-12-2006
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
17-12-2006
                       
                         
    Het koffertje van Sluimer   Verhaal 2   Woonbootproblemen   Avonturen van Jordi en Sarah   De dans van de verliefde paprika   Wie zijn de daders?


Verhaal 2 - Hoofdstuk 5 - Een rare gebeurtenis

 

Hoofdstuk_5_oranje.jpg

Ze gaan met een taxi naar het huurhuisje dat ze voor het vertrek met het vliegtuig hadden gehuurd. In de taxi moet Jordi nog wakker worden gemaakt.Terwijl ze hem wakker maken zijn ze al bij het huurhuisje. Ze rennen er hard naartoe, om snel te weten hoe het er allemaal uit ziet.
"Hier dicht bij woont jouw familie Sarah," zegt Joppe.
"Gaan we er morgen naar toe??" smeekt Sarah.
"Dat lijkt me een goed plan. Dan smeren we straks de broodjes. Maar eerst naar de winkel.Want we hebben geen eten meer," zegt Joppe.

De volgende dag worden ze rond negen uur wakker. Ze kleden zich snel om. Ze rijden naar het plaatsje dat heet :Wahouha. Ze rijden het dorpje in en daar ziet het er anders uit dan in het huurhuisje. Ze wonen in de huizen 1t/m5.
Ze zoeken en zoeken en ze zien in een klein steegje de huizen 1 tot en met 5. Ze bellen aan en er doet een jonge vrouw open. Ongeveer net zo oud als Joppe. En opeens herkent Joppe haar. Het is Halimah. De moeder van Sarah.
”Hoe kan dat, Halimah?” stamelt Jordi.
”Ik moest het wel doen, ik was in levensgevaar.”
Joppe kijkt met waterige ogen naar Sarah. Als hij ziet dat Sarah huilt, houdt hij het zelf ook niet meer binnen en begint te huilen. Halimah loopt naar haar dochter en begint nu zelf ook te huilen.
“Wat ben je groot geworden, Sarah. En jij bent helemaal niet veranderd."

Dan komt er een klein hondje naar buiten. Het hondje heeft kale plekken op zijn lijf.
”Kijk, dit is ook het werk van mijn ontvoerder! Maar hoe die eruit ziet, weet ik niet. Het was een vrouw. Maar de rest kon ik niet zien, want het was er altijd donker in die kelder.
”Wij weten misschien wel wie het was. Je zus kwam langs met een brief voor Sarah," zegt Joppe.
”Ik moest die brief onder dwang schrijven. Weten jullie waar Aisha is?” zegt Halimah.
’Kom je met ons mee? Dan gaan we zoeken. Ze is in Marokko, want ze ging met ons mee in het vliegtuig,” zegt Sarah.
”Zal ik jullie voorstellen aan de rest van de familie?”
“Nee, we gaan meteen zoeken!” roept Jordi.

Aisha zei in het vliegtuig dat ze naar de woestijn ging. Ze rijden snel de woestijn in en daar staat Aisha. Ze rennen achter haar aan. En nu staat er…………

Nils Daams,Maaike Kodden,Lieke Huisman en Eric AkseVerhaal 2 Hoofdstuk 4

Verhaal 2 - Hoofdstuk 5 - Een rare gebeurtenis
Geschreven door ACKTFSGWC
Verhaal 2 Hoofdstuk 6