Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
19-11-2006
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
26-11-2006
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
03-12-2006
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
10-12-2006
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
17-12-2006
                       
                         
    Het koffertje van Sluimer   Verhaal 2   Woonbootproblemen   Avonturen van Jordi en Sarah   De dans van de verliefde paprika   Wie zijn de daders?


Verhaal 2 - Hoofdstuk 4 - Marokko

hoofdstuk_4_verhaal_4_groepje_maaike.jpg

Jordy ziet dat er een dikke traan over Sarah haar wang loopt. Jordy slaat onbewust een stevige beschermende arm om Sarah heen. Opeens begint Sarah nog veel harder te huilen.
”Niet huilen Sarah,” zegt Jordy.
Jordy, Aisha, Sarah en Joppe lopen samen.
”Mijn moeder heeft zeven jaar terug een brief geschreven. En die mevrouw brengt hem nu. Dat stond in de brief,” zegt Sarah huilend. ”Mijn moeder vindt mij wijs genoeg om naar Marokko te gaan. Ze heeft het geld ook al op de bank gezet,” zegt Sarah.
Ze lopen naar Jordy’s kamer. Jordy vraagt:
”Ga je naar Marokko?”
“Ik weet het nog niet. Ik denk dat Joppe dat ook niet leuk vind. Zullen we vragen aan mijn tante of jij, Joppe en Dille mee mogen naar Marokko? Want alleen vind ik het ook niet leuk, denk ik,” zegt Sarah.

Ze lopen de trap af.
”Papa, papa, wij willen wat vragen. Zouden Dille en jij mee willen naar Marokko, want ik denk dat ik er alleen niks aan zou vinden,” zegt Sarah.
”Wat doen we dan met de woonboot?” vraagt Joppe.
“Verkopen!”
“Ik denk dat ik wel wil maar Dille…..,” zegt Joppe.
Jordy en Sarah gaan naar Dille over een grote brug die een heel groot stuk van het water in de schaduw zet. Als ze daar aan komen vragen ze aan Dille of ze mee wil met Sarah, Joppe en Jordy naar Marokko.
“Ik zou wel mee willen, maar wil Joppe wel mee? Hij is eigenlijk wel gewend aan deze plek. En wat doen jullie met de woonboot?” vraagt Dille.
“Eh, Joppe weet het nog niet en eh de woonboot verkopen we denk ik,” zegt Sarah.
Dille wil nu met de kinderen naar Joppe toe om alles te overleggen. Na een lange discussie zijn ze het met elkaar eens. Ze gaan naar Marokko.
”Yes!” roept Jordy hard.
”De gele baviaan ligt in de Marokkaanse zon te bakken.”
”De dronken druiven etende kat springt in het rond.”
Ondertussen is Joppe nu al voor vier personen aan het boeken.
”Morgen kunnen we al vertrekken om drie uur ‘s middags!” roept Joppe enthousiast.
”Ja, ho, ho,” protesteert Dille. ”Zo snel gaat dat niet. Eerst moet ik nog overleggen met de verzekering en al die andere dingen uit de grote mensenwereld. Ik ga het zo wel regelen en Sarah ga jij nou alvast je koffer pakken!” zegt Dille.
Als Sarah klaar is gaat ze naar Jordy.
“Hé, hier heb je Sarah klaar voor in de Sahara. Heb je je tas klaar Jordy?” zegt Sarah.

De volgende dag zitten ze in de auto op weg naar het vliegtuig.Als ze daar aankomen gaan ze inchecken. Ze rennen hard naar het vliegtuig. Ze gaan allemaal in het vliegtuig slapen.
Als ze wakker worden zijn ze in Marokko.


Nils Daams, Maaike Kodden, Lieke Huisman en Eric AkseVerhaal 2 Hoofdstuk 3

Verhaal 2 - Hoofdstuk 4 - Marokko
Geschreven door ACKTFSGWC
Verhaal 2 Hoofdstuk 5