Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
19-11-2006
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
26-11-2006
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
03-12-2006
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
10-12-2006
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
17-12-2006
                       
                         
    Het koffertje van Sluimer   Verhaal 2   Woonbootproblemen   Avonturen van Jordi en Sarah   De dans van de verliefde paprika   Wie zijn de daders?


Het koffertje van Sluimer - Hoofdstuk 6 - De bruiloft

DPBYE.jpg

Na een uurtje komen ze bij en voelen een strak touw om zich heen gebonden. Dan zien ze Sluimer, Dokter No, Robbie Williams en Fabries staan.
“Ja nu zijn jullie de klos,” zegt Sluimer.

Midden in de nacht voelt Sarah dat ze nog een zakmes in haar zak heeft en snijdt het touw los. Ze sluipen naar de deur en ze zien het koffertje met het sleuteltje.
“Kom we pakken het Jordy, ” zegt Sarah. “Kom we gaan met mijn privé jet naar Joppe en Dille," zegt James. "Dille en Joppe maken zich vast ongerust."

Als ze bij de woonboot zijn vertellen ze alles wat ze meegemaakt hebben. Ze maken het koffertje open en zien er een pistool in liggen.
“Kom we gaan ermee naar de politie,” zegt Jordy.
"Nee, we gaan er straks heen met de politie."

Als ze bij het politiebureau zijn laten ze het pistool zien. De politieagent zegt:
”Oké wij nemen het pistool in beslag. En jullie krijgen er 1000 euro voor.”

"O
oohh bedankt! “ zeggen jordy en Sarah in koor.
De politieagent vraagt:
”Hoe komen jullie aan het pistool??”
Dan vertellen jordy en Sarah het hele verhaal. De agent zegt:
”Wij gaan naar Madagaskar en arresteren die gasten.“
“Fijn,” zeggen Jordy en Sarah tegelijk.

Jordy en Sarah gaan naar huis en vertellen het hele verhaal. En dan zegt Joppe dat ze gaan trouwen.
“Wat leuk,” zeggen Sarah en Jordy tegelijk.
Dan zegt jordy dat ze 1000euro aan hen geven voor de trouwdag. Dan is er telefoon. Het is de Politie. Ze zeggen dat ze de drie mannen hebben gearresteerd maar de vierde is ontsnapt. Zij vermoeden dat Sluimer weer in Nederland is. Maar we gaan wel naar hem zoeken. Dat gaan Jordy, Sarah en James Bond ook doen. Ze zijn al op honderd plaatsen geweest maar ze hebben hem niet gevonden. Daarna komen ze bij een autosloop. Daar zien ze Sluimer in een regenjas en een shotgun. Ze sluipen op hem af, maar opeens valt er een autodeur naar beneden. Sluimer kijkt op en ziet hen en begint tegelijk te schieten. James Bond, Sarah en Jordy nemen dekking achter een auto. James geeft Sarah en Jordy een mini machinegun. En ze beginnen te schieten op Sluimer. Sluimer gaat in een auto zitten voor dekking maar de auto wordt opgepakt door de kraan en wordt de autoverwerker in gegooid. Sluimer geeft een gil en er blijft niks van hem over, alleen bot en bloed. Ze bellen de politie en er komt ook een ambulance mee. Als ze weggaan gaan ze met z'n allen in de nieuwe Ferrari van James Bond.

Als ze terug zijn gaan Jordy en Sarah weer eens een keer gekke zinnen verzinnen. Zoals: flikke flappe pappe , papje kapje lapje van roodkapje. Even later vraagt Sarah aan Jordy:
”Waarom verzamel jij die gekke zinnen?"
Jordy antwoord: "Ben ik goed in en ik vind het ook heel leuk.

Een paar dagen later gaan ze naar de bruiloft van Dille en Joppe. Als ze er zijn parkeren ze de auto. Dan gaan ze naar binnen. Ze zijn net op tijd voor het ja woord. Dille en Joppe zeggen allebei ja. Iedereen klapt en er barst een feest los. Joppe wordt hartstikke dronken en dat vindt Dille niet zo leuk. En het trouwpaar gaat op huwelijksreis naar Madagaskar.

Als ze op Madagaskar zijn horen ze dat de drie slechteriken zijn ontsnapt.

Patrick Snoeken ,Danny Boverhof , Bonne van der Wal, Enay Haverman en Ymke KoddenHet koffertje van Sluimer Hoofdstuk 5

Het koffertje van Sluimer - Hoofdstuk 6 - De bruiloft
Geschreven door ACKTFSGWC