Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
19-11-2006
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
26-11-2006
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
03-12-2006
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
10-12-2006
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
17-12-2006
                       
                         
    Het koffertje van Sluimer   Verhaal 2   Woonbootproblemen   Avonturen van Jordi en Sarah   De dans van de verliefde paprika   Wie zijn de daders?


Het koffertje van Sluimer - Hoofdstuk 5 - De Bom

 

Hoofdstuk_5_rood.jpg

“Opgegeten!” gilt Sarah.
James Bond grijpt naar zijn pistool en schiet er één panter dood en de andere panter rent als een speer weg. Dan gaat James Bond zijn mobiele telefoon en ontvangt hij een smsje van het hoofdbureau.
Er staat: ”de aartsvijand van James Bond heeft in samenwerking met Sluimer een bom geplaatst op het eiland. Jullie moeten met de geheime jet van James Bond van het eiland af richting het Noorden en jullie zijn nu in het Zuiden. Als jullie het halen, mogen Jordi en Sarah in de spionnenclub."

Ze rennen zo hard mogelijk naar de boot, maar opeens horen ze wat in de bosjes. Rode ogen komen op ze af.
“Panters!” gilt Sarah bang.
James Bond pakt zijn pistool weer en schiet er weer één af en dan rennen ze zo hard mogelijk verder richting het Noorden. Ze zijn nog maar halverwege en zien dan een stad. Dat is Antanaparivo, het staat op de borden.
James Bond zegt: ”Dat is de hoofdstad van Madagaskar.”

Ze kijken even rond en zien een gezellig cafeetje. Daar gaan ze even koffie drinken en rennen dan weer hard verder richting het Noorden.
Sarah vraagt: ”Hoe weten we dat we naar het Noorden gaan?
James antwoordt: "Ik heb een kompas in mijn jaszak."

Onderweg wordt Jordi bijna overreden door een paar auto’s die niet opletten. Dan ziet James Bond dat het negen uur 's avonds is.
"We moeten opschieten!! Alle mensen worden dan ook gedood door de bom als ze er over een dag nog zijn.
”Dat klopt,” zegt James Bond

Dan lopen ze langs de kust van Madagaskar. Een mooie kust met allemaal palmbomen. Ze zien de privé jet van James Bond al staan. James Bond denkt na en zegt:
”Oké we gaan de bom onschadelijk maken. We spelen met ons leven maar we vragen eerst aan het hoofdbureau of het wel mag."
En hij vraagt meteen ook waar de bom ligt. "In het Westen" smst het hoofdbureau terug.
"Ja, dat gaan we doen, jongens. Dat duurt wel te lang maar we gaan met mijn privé jet er heen. Als we hem onschadelijk hebben gemaakt, gaan we weer terug naar het Noorden."
Ze vliegen er snel naar toe en Jordi roept geïrriteerd: ”Snel snel sneller.”

Ze vliegen naar het Westen. Als ze er zijn hebben ze nog 3 minuten voordat de bom afgaat. In het Westen gaan ze een grot in waar de bom ligt. In de grot duurt het heel lang tot dat ze bij de bom zijn. Als ze bij de bom zijn, hebben ze nog 1,5 minuten. James Bond pakt zijn tang en knipt het rode draadje door maar dat helpt niks. Hij pakt de bom en loopt naar zijn privé jet en vliegt ver de zee op. Als hij ver genoeg is en hoog genoeg laat hij de bom vallen en dan ontploft de bom. En hij vliegt weer terug naar de kust van Madagaskar. Sarah en Jordi horen ineens in de verte een harde klap. Als James Bond er weer is, zegt hij dat dat de bom was. Jordi en Sarah zijn opgelucht dat de bom weg is. En lopen met zijn allen naar het vliegtuig. Opeens voelt het alsof ze door een mug worden gestoken en vallen ze op de grond...

Patrick Snoeken, Danny Boverhof, Ymke Kodden. Enya Haveman, Bonne van der WalHet koffertje van Sluimer Hoofdstuk 4

Het koffertje van Sluimer - Hoofdstuk 5 - De Bom
Geschreven door leerlingen
Het koffertje van Sluimer Hoofdstuk 6