Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om n verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
12-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
19-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
26-03-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
02-04-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
09-04-2007
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Het zwaard van de Blauwpolder   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - Hoofdstuk 6

De achtervolging

Jordi zit tegen de rand van de kast, het zweet druppelt over zijn voorhoofd.
Pas na een kwartiertje durft hij zich weer te bewegen. Jordi kijkt door de gleuf en ziet  dat de vrouw weg is, vast naar Sluimer. Handige Harry, Alfred en Amanda denkt Jordi.
'YES!! De kast zit niet op slot!' schreeuwt Jordi door het hele huis. Maar goed dat er niemand anders hier in dit huis woont. Dat heeft hij namelijk gehoord toen Sluimer het vroeg. Hij komt uit de kast. Sluimer heeft de diamanten n Sarah. Hij gaat achter de vrouw aan die nog maar net om de hoek is. Ze gaat een schuurtje in. Jordi hoort allemaal stemmen, ook die van Sarah.
'Op het goede adres,' zegt Jordi iets te hard.
Alfred komt naar buiten. Jordi verstopt zich in de struiken. Alfred is alweer binnen en Jordi hoorde hem zeggen dat er niks was.
'We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn.' Dat was Sluimer.
Jordi blijft in de struiken tot ze weg zijn. Sarah is er nog, dat weet hij zeker. Als Jordi de deur open wil maken schreeuwt Sarah:
'Blijf uit mijn buurt engerd!!!'
'Ik ben het,' schreeuwt Jordi terug.
In een mum van tijd zijn ze weg. Jordi, Sarah en de diamanten.
'We gaan naar Joppe,' stelt Sarah voor.
En ze gaan rennend naar hem toe. Joppe is ermee naar de politie. Ineens is er een gigantische drukte voor het huis van Jordi.
'Ze hebben jullie nodig!' schreeuwt Joppe naar boven. 'Ze willen weten waar het schuurtje is.'
'Ik kom al. Even Sarah halen, die is beneden!' schreeuwt Jordi terug.
Als ze beneden zijn, stelt een agent zich voor:
'Blauw, aangenaam. Ik heb gehoord dat jullie dieven op het spoor zijn. Zouden jullie ons naar het schuurtje willen leiden?'
'Tuurlijk,' zeggen Jordi en Sarah tegelijk.
'We weten bijna alles dus jullie hoeven voor de rest haast niks meer te zeggen.' 'Okay Blauw, komt voor de bakker. Volg ons maar.'
Zo lopen ze een tijdje door, heel rustig. Jordi verbreekt de stilte en zegt dat ze er bijna zijn.
'Wees nu stil, waarschijnlijk zijn ze er,' zegt Sarah zachtjes.
Met zn allen sluipen ze naar het schuurtje. En van de agenten telt af:
'Drie, twee, n!'
En ze stormen binnnen. Voordat Jordi en Sarah iets kunnen doen, hebben de agenten ze in de boeien. Blauw zegt tegen Jordi en Sarah dat ze beter naar huis kunnen gaan. Ze gaan Sluimer uithoren. Het bleek dus dat Sluimer de diamanten had gestolen voor een betere toekomst. Hij wou een grotere woonruimte maar het plan had Handige Harry bedacht. Ze zitten nu allemaal vast en Amanda heeft een werkstraf gekregen.

'Dille en ik hebben goed nieuws. Na al dat slechte gedoe vinden wij dat er wel weer eens goed nieuws kan komen,' zegt Joppe. 'Dille en ik gaan' zegt Joppe.
'Trouwen!' zeggen Dille en Joppe tegelijk.
Er klinkt luid gejuich in de woonboot van Joppe.
'Een mooie, gezellige afsluiting van dit spannende avontuur,' schreeuwen Jordi  en Sarah.Verhaal 5 Hoofdstuk 5

Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - Hoofdstuk 6
Geschreven door Kirsten Sloots uit groep 8 van OBS De ANWENDE in Aalden.