Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
12-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
19-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
26-03-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
02-04-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
09-04-2007
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Het zwaard van de Blauwpolder   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 1 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5

Marokkaanse Wortelzuiger verdwijnt in de schimmige Blauwpolder

Voorzichtig kijken Jordi en Sarah ook en ja hoor daar zit Sluimer vastgebonden aan een stoel. Voorzichtig sluipen ze om het huisje heen, maar dan horen ze in de verte weer het geluid van een motor.
'Wat nu?' vraagt Sarah.
'Laten we teruggaan,' zegt Jordi. 'Dan kunnen we met Joppe en Dille overleggen hoe we Sluimer kunnen helpen.'
Zachtjes om zich heen kijkend lopen ze terug naar hun boot. Toch vinden ze het vervelend om Sluimer daar achter te laten. Ze stappen weer in de boot en varen terug in de richting van de woonboten. Als ze een poosje hebben gevaren roept Michiel opeens:
'Stop! Wat drijft daar in het water?'
'Het lijkt wel een flesje,' zegt Jordi. 'Laten we erheen varen en kijken of er iets in zit.'
Ze halen het flesje uit het water.
'Er zit een briefje in,' zegt Sarah .
Ze openen het flesje en halen het briefje eruit. Voorzichtig vouwen ze het open en Jordi en Sarah schrikken als ze zien wat er op het briefje staat............372 37485. Het is hetzelfde nummer als op het briefje uit het kokertje.
Snel varen ze terug naar de steiger van Sluimer. Omdat Jordi, Sarah en Michiel het zo druk hebben met het nummer, hebben ze niet in de gaten dat ze langzaam gevolgd worden door een boot met twee duistere gedaanten. Als ze aangelegd hebben springen ze uit de boot en gaan op zoek naar Joppe en Dille. Uit de andere boot stapt ook iemand en de andere gedaante blijft op afstand wachten. De gedaante volgt Jordi, Sarah en Michiel. Als ze Joppe en Dille niet direct kunnen vinden overleggen ze wat ze moeten doen. Ze besluiten om eerst naar hun eigen huis te gaan en over een uur weer bij elkaar te komen.
Als ze uit elkaar gaan volgt de gedaante Sarah. Na ongeveer een uur staan Jordi en Michiel op Sarah te wachten, maar ze komt niet. Ze lopen samen naar de woonboot van Sarah en roepen haar naam. Ze horen niets. Langzaam lopen ze naar de woonboot en dan zien ze een deur open staan. Ze schrikken en lopen snel verder. Als ze binnenkomen zien ze ook hier dingen overhoop liggen net alsof er gevochten is. Wanneer ze een motor horen gaan ze snel naar buiten en daar komt Joppe aan. Hij stopt voor de boot en vraagt aan de jongens wat ze komen doen. Hakkelend vertellen Jordi en Michiel wat er gebeurd is en daar schrikt Joppe behoorlijk van.
'Rustig blijven jongens,' zegt hij. 'Jordi ga jij Dille eens ophalen, dan kunnen we samen overleggen wat we moeten doen.'
Michiel en Jordi geven dan het nummer aan Joppe en Dille en wachten af. Joppe gaat kijken of het een telefoonnummer is. Even later komt Joppe terug en gaan ze met het bootje opnieuw op weg naar het huisje. Ondertussen vertelt Joppe wat hij te weten is gekomen. Jordi denkt aan Sarah
'Marokkaanse wortelzuiger verdwijnt in de schimmige Blauwpolder.'Verhaal 1 Hoofdstuk 4

Verhaal 1 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5
Geschreven door leerlingen van groep 7 en 8 van de Piramide
Verhaal 1 Hoofdstuk 6