Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
15-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
22-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
19-04-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
07-05-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
14-05-2007
                       
                         
    Een groot mysterie   Een groot avontuur   Verhaal 3   Verhaal 4   Het complot van de Blauwpolder   Verhaal 6


Verhaal 4 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5

Allemaal gele ballonnen..

Toen ze weer thuis waren keek Joppe direkt naar de ballon op de tafel. Hij wist zeker dat Sarah of Jordi de ballon zou pakken. Hij moest ze voor zijn. Hij keek voor alle zekerheid nog even extra om zich heen, want hij wilde niet dat  iemand hem met de ballon zou zien. "Ja, het kan, niemand ziet me," zei hij zachtjes. Maar net toen Joppe de ballon van tafel wou pakken keek Jordi naar hem. "Joppe, wat ga je met die ballon doen?" "Niks hoor, ik kijk er alleen even naar." "Ja, he pap," zei Sarah. Maar ze geloofde er net als Jordi helemaal niets van. "Dan ga ik maar naar huis. Mijn moeder zit al zo lang alleen en het is al laat.Tot morgen Sarah." Jordi liep met zijn handen in zijn zakken naar buiten. Hij keek Sarah nog even vragend aan, maar Sarah draaide zich om. Raar hoor, die ballon, maar het zal wel toeval zijn allemaal....

"Pap, wat wou je nu echt met die ballon doen?" vroeg Sarah aan Joppe. "Dat snap je toch niet. Ik vertel het je nog wel een keer." Sarah knikte. Ze had het vervelende gevoel dat haar vader wat te verbergen had.

De volgende ochtend vertrok Sarah al vroeg naar Jordi. Voor zijn huis botste ze bijna tegen Dille aan. "O, sorry," zei Sarah. " Het is al goed, ik moet weg hoor, dag." Dille stapte op haar fiets en was verdwenen. Zo, die had een haast, dacht Sarah, en zo vroeg al. Ze liep naar binnen. Jordi zat aan de keukentafel zijn boterham met pindakaas weg te werken. "Bah, kleffe zooi," zei Jordi. "De melk is op. Zonder melk is het niks, pindakaas." "Volgens mij is je moeder net op weg naar de winkel, ik botste bijna tegen haar aan." "Lijkt me sterk. Ze kreeg net een telefoontje van je vader, ze ging even bij hem langs zei ze. Wij gaan zelf wel even naar de winkel. Ga je mee Sarah, mag je bij me achterop."

Toen ze aankwamen bij de winkel zagen ze Dille nog net de winkel uit lopen. Met allemaal gele ballonnen!Verhaal 4 Hoofdstuk 4

Verhaal 4 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5
Geschreven door Janine
Verhaal 4 Hoofdstuk 6