Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
15-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
22-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
19-04-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
07-05-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
14-05-2007
                       
                         
    Een groot mysterie   Een groot avontuur   Verhaal 3   Verhaal 4   Het complot van de Blauwpolder   Verhaal 6


Verhaal 4 - Hoofdstuk 4 - Hoofdstuk 4

Stom…

‘Hoe kom je daar dan aan?’ vroeg Sarah aan haar vader Joppe. En ze knikte erbij in de richting van het restje ballon op tafel. ‘Zo’n ballon hebben wij ook. We zagen hoe hij vanuit de Blauwpolder in onze richting kwam drijven. Er zat een glazen buisje aan met iets van cijfers.’ Joppe deed alsof de ballon en het verhaal van Sarah hem niet interesseerden, maar Sarah kende haar vader wel zo goed dat ze onmiddellijk zag dat hij iets voor haar te verbergen had. Gelukkig voor Joppe was tante Kasja meegekomen. Joppe deed net alsof hij het verhaal over de ballonnen niet hoorde en wilde van zijn schoonzus alles weten over het leven in Marokko, de familie, het dorp waar Joppe met zijn vrouw, de moeder van Sarah en de zus van tante Kasja, enkele jaren woonde. ‘Hé, laten we het vieren dat je bij ons bent en lekker met z’n allen uit eten gaan,’ stelde hij voor. Sarah en Jordi wilden maar al te graag mee en met zijn vieren stapten ze in de kleine motorboot die achter de woonboot in het water lag. ‘Ik weet een leuk restaurantje hier niet ver vandaan. Je kan het alleen te water bereiken,’ vertelde Joppe. Behendig stuurde hij even later het kleine vol beladen bootje door het kanaal.

Ze meerden af bij het restaurant. Via een lange houten steiger liepen ze in de richting van het eethuisje. Het zag er heel gezellig uit. Prachtig verscholen tussen het riet met een schitterend uitzicht over het Zwanenwater. Het namiddagzonnetje zorgde voor een heel speciale sfeer. Op het terras vertelde tante Kasja honderduit. De kinderen hingen aan haar lippen. En ondertussen dacht Joppe na. Hoe had hij zo dom kunnen zijn om het ballonnetje te vergeten?  De kinderen hadden het direct opgemerkt. Ze zouden er vast op terugkomen. Hoe moest hij zich hier nu uit redden? Stom. Stom.

 Verhaal 3 Hoofdstuk 3

Verhaal 4 - Hoofdstuk 4 - Hoofdstuk 4
Geschreven door juf Anske
Verhaal 4 Hoofdstuk 5
Het complot van de Blauwpolder Hoofdstuk 5