Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
15-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
22-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
19-04-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
07-05-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
14-05-2007
                       
                         
    Een groot mysterie   Een groot avontuur   Verhaal 3   Verhaal 4   Het complot van de Blauwpolder   Verhaal 6


Verhaal 3 - Hoofdstuk 3 - Hoofdstuk 3

Ik heb een tante uit Marokko en die komt!

Jordi en Sarah zaten nog steeds in de boomhut. Ze hielden Sluimer goed in de gaten. Wat was hij toch aan het doen? Ze keken nog eens goed en opeens,  rende hij keihard weg! Maar waarom? Sarah keek Jordi verbaasd aan. Plotseling hoorde ze iets, geruis in de bosjes en voetstappen. De voetstappen kwamen dichterbij en nog dichterbij en toen…….. wat ze toen zagen…….een hele grote kameel! En er zat iemand op! Sarah keek eens goed. Het was een vrouw. Ze had een lange jurk aan met bruin, oranje en woestijngeel. En haar bruine haren leken wel een lijst om haar gezicht. En haar gezicht was net zo bruin als het bruin van haar jurk.“Hé,” zei Sarah, “dat lijkt wel mijn tante Kasja uit Marokko!”

Ze klom zo snel als ze kon het trappetje van de boomhut af en liep naar haar tante toe. “Hé lieverd, ga je mee op mijn kameel?” zei tante Kasja. “Ja,” zei Sarah, “maar tante, wat doe je hier eigenlijk?” “Ach, ik woonde daar maar alleen in mijn huis in Marokko en ik dacht, laat ik mijn kleine Sarah maar eens opzoeken.” “Leuk!” zei Sarah.“Ga je nu mee op de kameel?” zei tante. “Oké,” zei Sarah, “als Jordi mijn vriend ook mee mag.” “Maar natuurlijk,” zei tante. Toen ze even later op de kameel zaten zei tante Kasja: “Wat deden jullie daar eigenlijk in die boomhut?” “We hebben een geheime missie,” zei Jordi, “we moeten iets oplossen.” “Spannend!,” zei tante, “ik ben gek op geheime missies!”

Sarah keek nog eens goed naar tante, ze had haar al zo lang niet meer gezien, ze was wel veranderd zeg! En ze had een hele mooie jurk aan. Zou zij die zelf hebben gemaakt? “Hé Sarah, hebben ze in Marokko allemaal zo´n bruin gezicht, het lijkt wel een kokosnoot van Hawai!“Doe niet zo stom, Jordi.” “Op de kameel zat een kokosnoot met een woestijnjurk…Wat een mooie zin!” lachte Jordi.

Even later waren ze thuis. Tante Kasja bond de kameel vast aan een paaltje voor de boot en gaf hem wat brood en een bakje water. Ze gaf Joppe een dikke knuffel. Hij vond het natuurlijk gek dat ze er was, maar hij was ook heel blij. Toen Sarah en Jordi de kameel nog even geaaid hadden kwamen ze ook naar binnen. Op de tafel lag, nee, dat kon toch niet, het leek wel…..een gele ballon?

 Een groot avontuur Hoofdstuk 2

Verhaal 3 - Hoofdstuk 3 - Hoofdstuk 3
Geschreven door Sanne
Verhaal 3 Hoofdstuk 4
Verhaal 4 Hoofdstuk 4