Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
15-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
22-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
19-04-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
07-05-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
14-05-2007
                       
                         
    Een groot mysterie   Een groot avontuur   Verhaal 3   Verhaal 4   Het complot van de Blauwpolder   Verhaal 6


Een groot mysterie - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5

Het ongeluk

 “Wat doen ze daar, Jordi?”  “Geen idee Sarah.” Sluimer en Falp’s vader kwamen terug uit de schuur met wel 10 kistjes. Kleine houten kistjes, met een gouden slotje. “ Wat doen we nu?” vroeg Falp’s vader. “We doen de deur op slot en vertrekken, oké? Wat was de code ook alweer?” “354687.”  “Oké, ik heb hem en dan nu vertrekken. Voordat iemand ons ziet!” “Hoorde je dat Sarah!” “Wat?” “Die code!” “Welke code?” Sarah was afgeleid door de enorme bende rond de houten schuur. “Falp’s vader zei de code van de schuur!  We gaan er morgen opnieuw naartoe, goed? We zijn nu al te lang weggeweest, Joppe zal zijn motor wel missen…” Sarah vond het best. Ze was moe. Te moe om goed te luisteren wat Jordi allemaal te zeggen had. Morgen zou ze extra goed luisteren.

Ze wachtten even tot de auto van Falp’s vader verdwenen was. Toen pakten ze de motor uit de bosjes en duwden hem de weg op. Jordi startte de motor, Sarah klom achterop en met een noodvaart schoot de motor de weg op. “Pas op Jordi!” schreeuwde Sarah. Te laat. Jordi en Sarah lagen allebei op de straat. De motor lag 10 meter verderop in het gras. Sarah stond direct op. “Jordi…, Jordi…” Ze begon te huilen. Jordi kreunde: “ 1…1…2 .”

Sarah pakte haar mobiel en belde. “Ja, hallo, u spreekt met Sarah. Mijn vriend is gevallen met de motor, hij bloedt en hij kan haast niks meer zeggen! Wilt u alstublieft heel snel komen!”  “Waar zijn jullie dan Sarah?” “Ik weet het niet. Ik denk… “ “ Zie je ergens een straatbordje, of iets anders waar een naam op staat..”  Sarah keek vlug om zich heen. Ineens zag ze aan de kant van de weg een wegwijzer. Er stonden meerder namen op. Sarah noemde ze allemaal. “ We zijn onderweg. Blijf maar goed tegen je vriend praten.” Sarah had het idee dat het wel een uur duurde voordat ze eindelijk de sirene hoorde. Met loeiende sirenes kwam de ambulance eraan. Ze keken Jordi snel even na en legden hem op de brancard. “Ga je mee?” vroeg de chauffeur aan Sarah.“Ja ik ga mee!” De ambulance reed zo hard dat Sarah bijna omviel!

Toen ze even later bij het ziekenhuis aankwamen werd Jordi op een bed gelegd. “Het komt allemaal goed,” zei de dokter. Toen Jordi een beetje bij kwam zei Sarah:” Hoe moet dat nou verder, Jordi?”

“Je moet het alleen doen Sarah...........”

                                       

 

 Een groot mysterie Hoofdstuk 4

Een groot mysterie - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5
Geschreven door Sanne
Een groot mysterie Hoofdstuk 6