Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
15-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
22-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
19-04-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
07-05-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
14-05-2007
                       
                         
    Een groot mysterie   Een groot avontuur   Verhaal 3   Verhaal 4   Het complot van de Blauwpolder   Verhaal 6


Een groot mysterie - Hoofdstuk 4 - Hoofdstuk 4

Gaan of niet?

“Waarom zouden we het niet doen,wat maakt het uit,” zei Falp. “Mijn vader is nou toch met Sluimer aan het praten, dus ze hebben niks door.” “Ik vertrouw het voor geen meter,” antwoordde Jordi. “Nou, dan niet, dan doe ik het toch zelf als jullie daar te bang voor zijn!” “Dat heb ik niet gezegd!” riep Jordi een beetje boos. “Nou dan, wat heb je dan te zeuren, niks maar, kom op dan!”

Ze gingen met z’n drieën de Blauwpolder in, op zoek naar het koffertje dat Sluimer begraven had. Jordi en Sarah wisten gelukkig nog waar het koffertje ongeveer moest liggen. Na een tijdje zoeken hadden ze de struik gevonden. Er stonden nog allemaal voetsporen in de grond en je kon goed zien dat hier gegraven was. “Hebben jullie een schep bij je?” vroeg Falp. “Ja, ik geloof het wel. Heb jij hem Jordi?” “Nee, maar ik haal hem wel even uit de boomhut.” Jordi kwam er al snel weer aan en gaf de schep aan Falp. Falp begon te graven en te graven. Maar na 1˝ meter diep gegraven te hebben had hij hem nog steeds niet gevonden. Falp ging rechtop staan om het zweet van zijn voorhoofd te vegen. Net op dat moment ging de voordeur van Sluimer’s woonboot open en kwam de vader van Falp naar buiten… met het koffertje! Hoe kon dat nou? Hij legde het koffertje in de achterbak van zijn auto. Toen hij weer binnen was gingen de kinderen zo snel mogelijk naar zijn auto. Maar net toen ze bij de boomhut waren kwam hij weer naar buiten en riep: ” Falp!"  “Nou ik moet gaan, zo te horen,” zei Falp, “Doei!” “Ik kom hoor, pap!”

Sarah en Jordi renden zo snel ze konden naar Sarah’s huis. Ze pakten Joppe’s motor en reden weg. Nou ja, het was eerst even testen maar toen ging het wel goed. Jordi gaf flink gas en daar gingen ze, achter Falp aan. Ze gingen zo hard dat Sarah helemaal tegen Jordi aan moest gaan liggen om er niet af te vallen. Het duurde niet lang of de auto begon al een beetje vaart te minderen. Ze reden langs een bos en nog geen tien minuten later gingen ze een zandpad in dat langs het bos lag. Aan het eind van het zandpad kwamen ze bij een huis. Er zaten gaten in het dak en de ramen waren kapot. Naast het huis stond een kleine gammele schuur. Falp zijn vader parkeerde zijn auto in de schuur.

Jordi en Sarah hadden net de motor in de bosjes verstopt, toen Falp en zijn vader weer naar buiten kwamen…..

 

 Een groot mysterie Hoofdstuk 3

Een groot mysterie - Hoofdstuk 4 - Hoofdstuk 4
Geschreven door Tom
Een groot mysterie Hoofdstuk 5