Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
15-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
22-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
19-04-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
07-05-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
14-05-2007
                       
                         
    Een groot mysterie   Een groot avontuur   Verhaal 3   Verhaal 4   Het complot van de Blauwpolder   Verhaal 6


Een groot mysterie - Hoofdstuk 3 - Hoofdstuk 3

Een onbekende jongen

 

“Ik hoorde vannacht voetstappen. Ik ben gelijk uit bed gekropen en heb me in de kast verstopt. Ik kon dus niet zien wie het was. Het rare is, er is niets gestolen, maar er werd iets gezegd over een briefje… Ik denk het briefje dat wij gevonden hebben, dat met die code… Ik denk dat het de code van de koffer is, die Sluimer begraven heeft. Laten we teruggaan naar mijn huis, dan haal ik ook mijn verrekijker op. Dan hebben we er allebei één en kunnen we Sluimer bespioneren als hij weer in de buurt komt!"

Toen ze bijna bij de woonboot van Sarah  waren zag Sarah een auto stoppen bij de woonboot van Sluimer. “Jordi kijk, Sluimer krijgt bezoek!” Ze zagen een man uitstappen en een jongen. De  man verdween gelijk naar binnen, maar de jongen konden ze goed zien. Hij was net zo oud als zij. Zijn haar was lang en leek al weken niet gekamd. Hij had een fel geel T-shirt aan en een spijkerbroek met een grote scheur op zijn knie. In zijn oor glinsterde een oorbel. Jordi ging weer verder in zijn aantekenboek. Sarah bleef maar kijken naar de boot van Sluimer en de onbekende jongen. Ze zag hem een beetje verveeld op de bank voor Sluimer zijn boot zitten. Sarah zei tegen Jordi: “Zullen we vragen of hij met ons wil spelen?” Dat vond Jordi goed.

De jongen had hen eerst even onderzoekend aangekeken, maar mompelde toen dat hij toch niets beters te doen had en dus wel mee wilde spelen. Toen ze even later met z’n drieën weer in de boomhut waren, werden er eerst vragen gesteld. “Hoe heet je?” vroeg Sarah.  “Ik heet Falp,”  zei de jongen.

“En hoe oud ben je? “ “Ik ben 12 .” Sarah vertelde wat er die nacht was gebeurd en wat ze Sluimer met het koffertje hadden zien doen en van de ballon met het briefje..

“Zullen we de koffer opgraven?” vroeg Falp. “Moeten we dat nou wel doen?” zeiden Jordi en Sarah bijna tegelijk….Een groot mysterie Hoofdstuk 2

Een groot mysterie - Hoofdstuk 3 - Hoofdstuk 3
Geschreven door Jelle
Een groot mysterie Hoofdstuk 4