Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
15-03-2007
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
22-03-2007
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
19-04-2007
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
07-05-2007
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
14-05-2007
                       
                         
    Een groot mysterie   Een groot avontuur   Verhaal 3   Verhaal 4   Het complot van de Blauwpolder   Verhaal 6


Een groot mysterie - Hoofdstuk 2 - Hoofdstuk 2

Een bekende stem  door Mariska van der Breggen

 Die nacht werd Sarah wakker van een vreemd geluid. Ze schrok. Misschien was er wel iemand in huis of zou het papa zijn? Nee dat kon niet want die was bij Dille. Maar wie kon het dan wel zijn? Sarah kon maar niet bedenken wie het kon zijn dus stapte ze uit bed. Maar net toen ze dat wou doen hoorde ze voetstappen haar kant op komen. Ze schrok. Straks was het een inbreker of een dief en dan….  Daar wou ze niet eens aan denken. “Ik moet me verstoppen,” dacht ze, “maar waar?” De voetstappen kwamen steeds dichterbij. Nog even en ze waren bij de deur. Sarah gooide snel haar dekbed goed en dook de kast in. Net op tijd, want de deurklink ging al naar beneden. Ze hoorde iemand haar kamer in lopen maar kon niet zien wie het was. “Waar is dat briefje nou!” hoorde ze een man brommen. De stem kwam haar bekend voor, maar ze kon maar niet bedenken van wie het was. De voetstappen stierven weg. Eindelijk durfde ze de kast uit te komen. Ze wist niet wie hier geweest was maar het was een hele bende. Ze ging op haar bed zitten en dacht na over wat de man had gezegd: Waar is dat briefje nou? Wat bedoelde hij met dat briefje? Omdat ze zo in gedachten was hoorde ze niet dat de voordeur open werd gemaakt. “Wat een bende!“ riep Joppe die net binnenkwam en natuurlijk niet wist wat er was gebeurd. “Sarah?” riep Joppe angstig. Hij rende naar de kamer van Sarah en zag Sarah op het bed zitten. “Wat is er gebeurd Sarah?” vroeg Joppe aan Sarah die een beetje voor zich uit zat te kijken. Er kwam geen antwoord. Joppe vroeg het nog een keer en kreeg nu wel antwoord. “Er is ingebroken,” stotterde Sarah. Joppe hield haar even stevig vast. “Ik ben bij je nu.”  

Sarah lag weer rustig in bed net zoals voor de inbraak. Toen Joppe had gehoord dat er was ingebroken had hij gelijk de politie gebeld. De politie kwam meteen na het telefoontje. Ze hadden de boot onderzocht op vingerafdrukken en ze hadden Sarah ondervraagd. Ze had alles verteld maar dat van het briefje had ze wel weggelaten. Sarah viel die avond rustig in slaap. De volgende morgen stond Jordi al snel voor de deur. Hij had natuurlijk gehoord dat er politie was geweest bij Sarah en daarvan wilde hij meteen het fijne weten. Dus was hij maar vroeg naar Sarah gegaan. Joppe deed de deur open. “Hallo Jordi, kom binnen.” Jordi stapte naar binnen. Het was nog steeds een beetje een rommeltje maar dat was logisch. “Is Sarah er ook?” vroeg Jordi aan Joppe. “Ja die is er, loop maar naar haar kamer.” Jordi liep door naar Sarah`s kamer en daar zag hij Sarah op bed zitten.  “Hoi,” zei Sarah toen ze zag dat Jordi binnenkwam. Sarah kleedde zich aan en ging met Jordi naar de boomhut.

Toen ze in de boomhut waren zei Sarah tegen Jordi: “Ik moet je iets vertellen….”Een groot mysterie Hoofdstuk 1

Een groot mysterie - Hoofdstuk 2 - Hoofdstuk 2
Geschreven door Mariska
Een groot mysterie Hoofdstuk 3