Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
30-11--1
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - Hoofdstuk 6

 

Ze zei : dat ze beschuldigd was voor verkrachting op een jongentje van 12 jaar.

Ze had alles uit de kast gehaald om de rechter te overtuigen dat ze het niet gedaan had.

Maar de rechter trapte er niet in en sloot me op voor 24 jaar.

Ik moet leven op water en brood. Nu zit ik bijna voor de rest van leven in de bak ( ik ben al 50 jaar) dus ik geen mooi leven voor de boeg.

Heel soms maar dan moet ik keihard werken, dan mag ik heel even tv kijken in de woonkamer. Ik mag nooit contact hebben met iemand en ze zijn daar altijd heel erg streng in dat soort dingen.

Ik moet nu even met Henk praten doei (Rose-Mary).

 

Eey Henk hoe gaat het met jou met mij gaat alles goed hoor. En met jou dan.

Wat denk je natuurlijk meid ik voel me hartstikke rot hoor wat denk je dan.

Ik zit in de gevangenis en ik krijg bijna niks te eten en bijna niks te drinken en vertik het.

Ik moet keihard werken om 10 min. Tv te kijken en dan mis ik mijn lievelings soap flodder

En dat duurt een half uur per dag en ik mag maar 10 min. Kijken ik vind het dikke discriminatie stomme gevangenis en ik krijg bijna geen ketchup, stomme ketchup.

Opeens hoorde ik een bel en er liep een agent op me af en zij de tijd is over je moet weer terug waar je eerst was je moet weer eerst was.

Mama en ik gaan weer naar huis. Ik voel me heel erg rot omdat ik weet dat Rose-Mary en Henk in de gevangenis zitten.toen we thuis waren wou ik wat afleiding zoeken en zette de tv aan het laatste stuk van flodder was nog bezig en ik nam alles op voor Henk als hij weer uit de bak komt en dan wil vast alles kijken wat we hebben opgenomen.

Mijn moeder bracht me een kopje thee met een koekje erbij.

Maar het was nog maar 5 op tv ik keek op de klok en zag dat het 20:25 was en flodder was bijna afgelopen dus ik moest bijna naar bed.

Maar mijn moeder wou graag voetbal kijken Ajax-Barcelona maar ik wou ook kijken maar dat mocht dus vroeg ik of mama morgen ochtend de stand aan mij wou vertellen en dan wou ze wel. De volgende ochtend toen ik wakker werd vroeg ik aan mama de stand en ajax had gelijkgespeeld met 0-0 en na afloop had ajax in pannels gewonnen omdat Ronaldinho over schoot. Toen zaten er 2 jongens in had stadion genaamd Pelle en Laurens die alleen maar yes yes yes yes zeiden omdat Ronaldinho over schoot. Maar ja dat was dat en ik moest gewoon naar school en daar had ik geen zin in en hoopte dat Henk een goed leven verder had ik ga elke zaterdag naar ze toe om ze een beetje gezelschap te geven.

Pelle en Laurens

 Verhaal 5 Hoofdstuk 5

Verhaal 6 - Hoofdstuk 6 - Hoofdstuk 6
Geschreven door Pelle en Laurens