Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
30-11--1
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 5 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5

Ondervragen

 

Ondervragen, zei de Politieagent.Want misschien heeft hij wel veel meer dingen gedaan. O gelukkig dacht ik. Stoppen jullie hem niet in de cel???

Nee want hij is nog geen 18 en anders gaat hij naar de jeugdgevangenis.

De politieagent stopt hem in de auto en reed met loeiende sirene weg.

Wij gingen erachteraan met onze auto. We moesten een kwartiertje rijden.

Toen we daar aankwamen moest Henk eerst naar binnen en wij moesten buiten wachten. Een half uur later haalden ze ons op om even over Henk te praten. En politie besloot hem te houden. Ik barste in tranen uit.

De politie zei verder nog : hij moet in de jeugdgevangenis en de rechter beslist hoelang. Over een week komt hij voor de rechter.

Een week later is hij bij de rechter. Ik kon de hele week niet slapen.

De dag dat Henk voor de rechter moest verschijnen, brak aan.

De rechter zei dat hij 6 maanden in de jeugdgevangenis moest blijven. Henk kreeg tranen in zijn ogen. Mama en ik keken elkaar aan, we dachten allebei waarom hij dit had gedaan??? Toen de rechtszaak afgelopen was moest Henk gelijk de bak in. Mijn moeder en ik wouden naar hem toe maar het mocht niet, de politieagent zij dat wij morgen pas terug mogen komen. We liepen treurig terug naar huis. Toen we thuis waren had ik honger en dorst.

Ik at lasagne en ik dronk een kopje thee.Dat was heel lekker mijn moeder had geen honger, van Henk ze was nog steeds verdrietig. we gingen snel slapen want we mochten morgen weer naar Henk. Het was ochtend en reden naar Henk. Toen we daar aan kwamen liepen we naar de balie de mevrouw zei dat Henk naar de jeugd gevangenis was gegaan toen we daar aan kwamen zag ik Henk. Maar ik zag nog iets………. Rosemary, Rosemary zat ook bij hem. Maar wat heeft Rosemary dan gedaan? Heeft zij ook iets ergs gedaan of deed ze dat om bij Henk te zijn. We gingen vragen aan de Politieagent of we even met ze mochten praten. En dat mocht 2 minuutjes met hun praten. Met Henk en met Rosemary. Ik vroeg wat zij hier ook deed, maar ze wou niks zeggen. Er rolde een dikke traan over haar wang. Dat was dus niet goed dat ik haar het vroeg. Maar later wou ze het zeggen wat ze gedaan had …………

 Verhaal 4 Hoofdstuk 4

Verhaal 5 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5
Geschreven door Pelle, Laurens, Frank, Laura, Marijke Wou. en Lisa
Verhaal 6 Hoofdstuk 6