Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
30-11--1
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 4 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5

Hoofdstuk 5 - Ontmaskerd

 

..verhoren. Uitzoeken wat hij allemaal nog meer op zijn kerfstok heeft.

Wij raken er niet over uitgepraat. Dat iemand zò kan veranderen.

 

Maar wat nu? Hoe nu verder?

We besluiten in ieder geval een paar dagen in New York te blijven.

Wat een stad. Daarbij vergeleken is Amsterdam maar een klein provincieplaatsje. We gaan fietsen in Central Park, skaten op Rockefeller Plaza, een boottocht rond Manhattan.. mensen, wat een stad. En het leeft 24 uur per dag.

Gedurende die week horen we van de politie van New York steeds meer over Henk en wat hij allemaal heeft uitgespookt.

Het blijkt dat hij een ingenieus bedacht plan had om ons te beroven. Ook wilde hij mij ontvoeren en losgeld vragen van mijn moeder. De gek. Zij is helemaal niet rijk, of zo.

Daarnaast schijnt hij een spin in een crimineel netwerk te zijn, wat over de hele wereld verspreid is. Hij heeft banden met de Hells Angels, met de maffia in Italië en zo kon de politie nog wel meer dingen op noemen.

Het gaat nog een hele tijd duren voor dat dat allemaal is uitgezocht.

Zij beloven ons op de hoogte te houden en als het zover is dat Henk voor de rechter komt, moeten wij weer naar New York om voor de rechtbank te getuigen.

 

En zo staan we na een week weer op Schiphol. Meteen lijkt alles al weer ver weg.

Thuis gekomen, moeten we eerst alle troep opruimen. Daar heb ik dus echt geen zin in.

Mijn moeder stelt voor om van de gelegenheid gebruik te maken en meteen de kamers te verven. Nou, daar heb ik al helemààl geen zin in.

Terwijl ik bij een overhoop gehaalde kast zit en bedenk hoe ik al die troep weer in de kast gepropt krijg, voert mijn moeder een of ander wazig telefoongesprek.

Als ze heeft opgehangen maakt ze een jaren zestig vreugdedansje! Wat is er aan de hand?

Eindelijk is ze in staat om te praten. “Laat de troep maar de troep. Want ik had een agent uit New York aan de telefoon. Het blijkt dat er in verschillende landen een prijs is uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de aanhouding van Henk. En.. en.. al dat geld is voor ons!! We zijn rijk..rijk..rijk!!!!!!!”

Het is toch niet te geloven. Wat kan je leven toch snel veranderen.

Wat zullen we gaan doen met dat geld. Alles bij elkaar opgeteld is het wel bijna 1 miljoen euro! Yippie!

We kunnen op vakantie, een nieuwe auto kopen, nieuwe kleren, naar de Toppertjes, jeetje, wat kun je veel doen met 1 miljoen euro.

Mijn moeder komt het eerst tot haar positieven. “Zullen we gaan kijken naar een ander huis? Eentje met een leuke tuin.” Dat lijkt mij eigenlijk ook wel tof.

We gaan gelijk op Funda kijken wat er allemaal te koop staat.

“Weet je,” zegt mijn moeder, “misschien moeten we maar een makelaar inschakelen. Dan kunnen we uitleggen wat we precies zoeken.”

Zogezegd zogedaan. De makelaar komt bij ons thuis en wij leggen uit wat we zoeken.

Na een paar dagen belt hij op. Hij heeft het ‘perfecte’ huis voor ons gevonden, toevallig ook nog op de ‘perfecte plek’. En dus maken we een afspraak om het huis te bekijken.

Moeder en ik stappen op de bewuste dag in de auto en rijden naar het dorp waar het nieuwe huis staat.

Het blijkt enigszins buiten het dorp te staan. Het heeft een soort oprijlaan, maar die is nogal verwilderd, zodat je het huis nog niet kunt zien.

Terwijl we langzaam de oprijlaan op rijden, bekruipt me een akelig gevoel. Alsof er nog iemand rondloopt….

 Verhaal 4 Hoofdstuk 4

Verhaal 4 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5
Geschreven door Marcha Neijmeijer
Verhaal 4 Hoofdstuk 6