Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
30-11--1
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 4 - Hoofdstuk 4 - Hoofdstuk 4

De Buurvrouw

‘’Doeg mam ik ga xxxxjes’’ Mijn moeder roept me nog naar maar ik ben al weg. Hoe zal ik nou naar huis gaan, denk ik. Wacht ik ben 21 en ik heb mijn rijbewijs al gehaald, dus ik mag al autorijden. 1 ½ uur later ben ik thuis. SSSsst ik moet stil zijn zo meteen is de dief er nog wat aan het eten. Boven is er een raam open ik kan er naar binnen klimmen. ‘’Ja, dat doe ik’’ Nee hé alles is er overhoop gehaald. Tring Tring. ‘’Shit mijn mobiel’’ ‘’Onee SSst ik moet stil zijn’’ Ik kijk, het is mam. ‘’Wat is er??? vraag ik. ‘’Nee mam, ik weet niet of hij er nog is maar hij heeft wel alles overhoop gehaald’’. BONK BONK BONK. ‘’ Ik hang op mam, er komt iemand aan’’ iehhhhh, de deur gaat open. En wie denk je dat er staat. MIJN BUURVROUW. ‘’ Hallo is er iemand, Hallo’’ ik hoorde er toch iemand praten, zij de Buurvrouw. ‘’ Ja, ik ben het’’ En ik kwam tevoorschijn, achter het bureau vandaan. ‘’ Ik dacht even dat de dief er nog was’’, zei ik opgelucht. Maar nee, het is de buurvrouw maar. ‘’ Maar waar is je moeder dan’’, vroeg ze. Ik zei dat ze bij Henk Sukkel ergens was.

 

Even later was ik met mijn buurvrouw op het vliegveld. En we belden naar mijn moeder om te vragen waar ze was, ze zei dat ze bij Henk was. Wij gingen er ook naartoe eerst kocht mijn buurvrouw voor ons 2 kaartjes voor het vliegtuig naar New-York City, want daar was Henk nu. Dus we stapten in het vliegtuig maar we werden overvallen door iemand die een  masker op had. Hij had iets glimmends om, een ketting. Ik keek heel erg goed naar die ketting. Ehummmm, Nee hé het is de ketting van mijn Moeder. HELP HOUDT DE DIEF, HELP HELP riep ik. Ik belde de Politie en zijn waar hij is heen gerend. En daarna belde ik mijn moeder op en vertelde het hele verhaal, en mijn moeder was razend. Ze zij dat ze er direct aankwam en zij zij ook dat Henk plotseling weg was gegaan dat ze daar ook niks van snapte. En paar uurtjes later was zij ook bij het vlieg-veld en de dief waren ze nog mee bezig want hij ontsnapte elke keer. Een ½ uur later was de dief gevangen en ze brachten hem naar mij, mijn moeder en onze buurvrouw. En deden de masker af. WATTT!!!! Slik. Het was Henk, Henk Sukkel mijn pleegbroer. Heeft hij ons berooft, maar nee dat kan niet ik ken hem bijna mijn hele leven al. Dat zal hij nooit doen. Maar ik vroeg het hem toch en hij gaf toe en hij zei ook van het huis. Hij was diegene die ons huis heet geroofd, dat kan ik echt niet geloven. ‘’een politie agent zij dat hij ook nog 3 mensen heeft Vermoord!!!

‘’ maar wat gaan ze nu met hem doen??? ‘’ Niet iets ergs hé’’ vroeg ik. Een politieagent zei dat ze hem gaan……………………………

Lisa v/d MeulenVerhaal 3 Hoofdstuk 3

Verhaal 4 - Hoofdstuk 4 - Hoofdstuk 4
Geschreven door Lisa van der Meulen
Verhaal 4 Hoofdstuk 5
Verhaal 5 Hoofdstuk 5