Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
30-11--1
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 3 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5

Het Plannnetje!

Mam zei: Henk, we willen alles doen om jou te helpen, maar ik begrijp niet welk mysterie jij bedoelt? Ik zei: ik ook niet, wat bedoel je ermee? We komen er later wel op terug! Maar we gaan eerst wat eten langs de MC Drive een patatje halen.  We reden naar de Mc Drive een meisje nam onze bestelling op. We bestelde wat en het meisje zei: bij de volgende balie kun je het ophalen. We reden verder naar de volgende balie en we zagen een bekend meisje. We pakte de patat en reden door. Een poosje later wist ik wie het was het was Rosemary van de foto. Ik wist het zeker. We gingen eten in de auto. En we reden terug maar we konden er niet langs. Later kwam een ambulance. De kwam een mevrouw op de brancard met de verrekijker die ik nog in me zak had keek ik wie het was. Het was Rosemary. Met vijf schoten in het hoofd. Ik schrok heel erg. We reden de ziekenwagen achterna. En we kwamen in het ziekenhuis. We vroegen aan de dokter hoe het ging met Rosemary. Rosemary? Er ligt geen Rosemary in het ziekenhuis. Huh maar ik dacht dat het Rosemary was. Maar wie is er dan net neergeschoten, is dat niet Rosemary? Nee dat is Charlotte van de MC Drive. Dan was het ook geen Rosemary. Maar stond die bij die afhaalbalie? Ja, dat was Charlotte ze was op slag dood. Nou succes ik hoop het wel dat ze het haalt. We gingen naar huis. We waren thuis de hond kwam kwispelt naar mij toe en toen begon ze ineens te blaffen. Ik weet niet waarom is er iets gebeurt? Ik ging kijken in huis en er was niks aan de hand. Toen opeens hoorde ik wat geluiden boven. Het geluid kwam uit mijn kamer, toen ben ik naar beneden gegaan en heb ik gevraagd wat ik moest doen en ik moet natuurlijk weer kijken! Toen ik mijn deur open deed toen zag ik …. Henk en Rosemary een plannetje voor mijn……………………       

Rose-Anne, Jeroen, Marijke Woering, Arjan, Arjen.                                                                                                                

 

 Verhaal 3 Hoofdstuk 4

Verhaal 3 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5
Geschreven door Rose-Anne, Marijke Woering, Jeroen, Arjen, Arjan.