Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
30-11--1
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 2 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5

Er  achteraan

 

 

 

 

We moeten er achteraan. Maar wat ze gaan doen weet ik niet.

Kom stap op de fiets en fietsen maar. De fiets dat gaat helemaal niet snel. Jawel hoor in de pick up chevrolet gaat het slomer.

En bovendien gaat het op de mountainbike sneller in het bos.

Maar dat is helemaal niet waar.  Je zeurt maar wat. Heb je wel genoeg fietsen Henk? “Eeh ik zal even kijken hoor”. Ik heb er twee, maar nu moet er een thuis blijven. Ja dat klopt en in dit geval moet jij thuis blijven.” Ik”, zij ik, ja jij. Nou dat wil ik helemaal niet. Jij blijft thuis en wij gaan nu. En weg waren ze. Ik ga bij de krokodillen kijken .

 

Ondertussen in de krokodillen schuur…

Kijk daar moeten we zitten als dat joch komt. Oke zal ik doen baas.

 

Ik ging de schuur binnen en deed het licht aan .  Kijk nou er zijn eitjes uitgekomen wat schattig. Het zijn er drie en ik zal ze even voer geven.

Ha nu komt dat joch er langs en dan zullen we hem grijpen. Ja baas zal ik doen baas. Volgens mij zit daar de opslag voor het krokodillen voer. Daar ga ik dan maar heen. Ja grijp hem.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.

Baf bom. Daar kwamen Henk en mama aan ze hadden Joop en Willem al gevangen genomen. Wat gebeurt hier ik hoor van alles in de krokodillen schuur wie is daar. Ik ben het. Wat zeg je of wacht maar ik kom wel binnen. Ooooooooh kijk er zijn jongen.

Hè wie heeft ze voer gegeven.  Luister Betty ik ga eerst in het keukentje voor het voer kijken En jij gaat kijken of je iemand kan vinden hier ergens. ik doe de lichten wel aan.

 

Kom snel we moeten weg. De auto staat voor aan het pad. Ja baas zal ik doen baas. En breng dit joch naar de geheime plek in het bos.

 

Ik heb niks gevonden Henk en waar is mijn zoon. Ik heb ook niks gevonden en k weet ook niet waar mijn broer is.


Verhaal 2 Hoofdstuk 4

Verhaal 2 - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5
Geschreven door Rick, Joris, Ylona. Nienke, Annemarie en Celeste