Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
30-11--1
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-11--1
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
30-11--1
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 1 - Hoofdstuk 3 - Hoofdstuk 3

Op weg naar Mexico-city 

Ik droomde en ik droomde over……..dat ik op de harley-davidson van Henk zit. En op de radio hoor ik het liedje, je kunt het al raden Oh Rosemary Oh Rosemary. En ik reed op de motor naar Henk heel ver en daarna gingen we samen op de motor. Naar zuid Korea waar hij toen was, dat liet hij zien en natuurlijk, ik schoot ineens wakker en die meneer vertelde dat de reis nog maar 1 uur duurde. Ik bestelde wat drinken ik had zin in een colaatje ik had mijn walkman gelukkig mee en het liedje van Slim Whiteman ook. Ik zette hem op, oh wat was dat mooi eindelijk hoorde ik hem weer naar een hele poos, Oh Rosemary Oh Rosemary. En eindelijk landen we in Mexico-city eindelijk kan ik Henk weer zien eindelijk. Ik ging hem opzoeken bij zijn huis maar er was niemand thuis of wel? Ik keek door het raam en ik zag iemand ik was bang hij keek recht in men ogen hij had een pistool ik was bang hartstikke bang. Ik zag Henk op de grond ik huilde. Hij rende weg, ik ging snel naar binnen hij kwam naar 5 uur weer bij, heel veel dingen waren gestolen. Henk was blij dat ik er was maar je kon zien dat hij verdriet had want al zijn spullen zijn weg zelfs de foto van Rosemary. Wie zou de dief zijn? We belden de politie, ze kwamen meteen en onderzochten de kamer en er waren een paar hand afdrukken. We gingen naar het bureau en ik mocht mee in de politie auto met sirenes aan. Ze konden jammer genoeg niks vinden we moesten zelf op pad we gingen eerst naar Louis we zagen dat hij eigenaardig deed. Ik zei dat ik naar de wc moest maar ik ben stiekem naar boven gerend en zag de foto van Rosemary (wat raar!) en de fotocamera. Ik draaide me om en daar stond Louis, oh nee hij liep naar me toe en hij pakte me, maar op dat moment kwam Henk eraan, hij zei: “wat doe je en wat doen mijn spullen hier”? Henk pakte hem en ik moest de politie bellen, de politie kwam en hij had stiekem nog iemand geregeld. Het was…… het was…….. het leek Rosemary wel. Ik vroeg, “hoe heet je”.  Ze zei niks, ze verstond me niet ik probeerde gebaren taal te spreken het lukte me niet we gingen naar huis en Louis werd aangehouden. Henk was nog meer verdrietig, de vrouw trooste hem en ik ook. Alleen Henk vond het raar waarom Louis dat gedaan heeft hij schreef een brief naar Louis. Beste Louis waarom deed je dit? Waarom? Ik snap het niet! Groetjes Henk. Hij bracht hem naar Louis schreef paar dagen later weer terug. Beste Henk, ik deed het omdat ik verder niks had en ik was jaloers. Groetjes Louis. Henk was blij dat hij een brief stuurde en hij hoopte dat alles weer goed ging. Hij sprong ineens op en zei, “zullen we gaan tafeltennissen”? We waren klaar en Henk zei,” weet je hoe zij heet? Ze heet……

 

Arjan GoereeVerhaal 1 Hoofdstuk 2

Verhaal 1 - Hoofdstuk 3 - Hoofdstuk 3
Geschreven door Arjan Goeree
Verhaal 1 Hoofdstuk 4