Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
14-03-2014
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
21-02-2014
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
28-03-2014
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
04-04-2014
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
16-04-2014
                       
                         
    Red ons, alsjeblieft.   Verhaal 2   Verhaal 3   Vriend of vijand.   Blijven of vluchten.   Verhaal 6


Blijven of vluchten. - Hoofdstuk 5 - Losgeld

De man pakt Stan vast. Stan probeert zich los te wrikken maar dat lukt niet. Sofie kan nog maar net ontsnappen. Sofie geeft de man een harde trap waardoor hij Stan loslaat. Ze rent het bos in en hoort man nog schreeuwen.
Als Stan thuis komt is er niemand. Er ligt een briefje op tafel dat zijn moeder een weekend  weg is. Hij hoort de huistelefoon gaan. Als hij opneemt, hoort hij de stem van de man die in het hutje was. Hij wil dat losgeld of anders zal hij Mau en Sofie niet meer terugzien. Stan rent naar de boomhut maar denkt: ‘Shit! Hij is zijn huissleutel vergeten.
Het wordt al donker en hij zal in de boomhut moeten slapen of naar het huisje gaan.
Hij kiest ervoor om naar het huisje te gaan. Als hij er bijna is, ziet hij dat het licht net uit is gegaan. Stan kijkt op zijn mobiel om de politie te bellen.
Een paar minuten later komt de politie er aan. Stan vertelt dat zijn vrienden gegijzeld zijn door een enge man. De politie zegt dat ze er alles aan zullen doen.
Stan ziet de man wegrennen. Hij probeert hem nog bij te houden maar de man is te snel.
De politie heeft niks gevonden. Ze spreken af dat hij terug moet bellen als hij iets ziet. Stan gaat al snel slapen. Als hij wakker wordt gaat de telefoon. Stan neemt op en hoort de man zeggen dat hij naar de boomhut moet komen met al het geld dat er thuis is.
Hij gaat naar buiten naar de boomhut maar de man is er niet. Dan ziet Stan de man uit de bosjes komen en hij rent met een mes achter hem aan.
Stan hoort Sofie en Mau roepen! Hij rent naar het huis toe terwijl de man dichterbij komt. Als Stan er is, staat de deur open en de touwen waar Mau en Sofie aan vast zaten liggen op de grond. Stan kijkt om zich heen en ziet de man in de deur opening…Vriend of vijand. Hoofdstuk 4

Blijven of vluchten. - Hoofdstuk 5 - Losgeld
Geschreven door Joshua
Blijven of vluchten. Hoofdstuk 6
Verhaal 6 Hoofdstuk 6