Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
14-03-2014
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
21-02-2014
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
28-03-2014
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
04-04-2014
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
16-04-2014
                       
                         
    Red ons, alsjeblieft.   Verhaal 2   Verhaal 3   Vriend of vijand.   Blijven of vluchten.   Verhaal 6


Vriend of vijand. - Hoofdstuk 4 - De achtervolging

Stan hoort nog een gil, nu komt het van een andere plek. Hij toetst 112 in, maar geen antwoord.
Hij rent naar huis, maar zijn moeder is niet thuis. Shit, misschien is mijn moeder ook wel ontvoerd? Hij belt de politie met de huistelefoon. Nu krijgt hij wel antwoord.
Stan zegt: ‘Meneer mijn vriend is ontvoerd!’
De man aan de telefoon vraagt of hij misschien het gezicht van de ontvoerder heeft gezien?
Stan antwoord: ‘Nee, ik weet alleen dat de ontvoerder rood haar heeft.’
Een paar minuten later komt de politie aan. Eindelijk, denkt Stan.
De politie blijft uren zoeken, maar niks.
De volgende ochtend gaat Stan op onderzoek uit. Hij loopt een beetje door het bos en denkt na over wie Mau en Sofie heeft ontvoerd.
`s Avonds probeert Stan Mau en Sofie te bellen maar krijgt alleen maar een voicemail.
Hij gaat naar bed en denkt nog eens na over de ontvoering. De politie zoekt nog steeds naar de ontvoerder.
De volgende ochtend wordt hij wakker, maar hij heeft niet geslapen. Stan blijft maar nadenken over wie Mau en Sofie heeft ontvoerd. Zou het de tweeling geweest zijn? Nee, dacht hij want zij zijn ook in het niets verdwenen.
Hij gaat naar de boomhut om naar sporen te zoeken. Opeens hoort hij gekraak, wat zou het zijn? Hij ziet rood haar. Nee! denkt ie.
Hij springt uit de boomhut en rent weg. Hij kijkt achter zich en ziet dat het een man is. De man met rood haar blijft maar achter hem aan rennen.
Hij holt tussen de bomen door en springt over de liggende boomstronken en struiken. Hij weet niet wat ie moet doen. De man komt steeds dichterbij, maar Stan houdt het niet meer.
De man is op twee meter afstand als Stan zijn laatste kracht gebruikt voor een sprint. Hij ziet in de verte een huisje staan, en hoort een meisje gillen. Zou het Sofie zijn? Hij rent naar het huisje, maar dan word ie gepakt door de man.
'Shit,' zegt ie.
Hij hoort een paar  kinderen roepen: ‘Stan, Stan, Stan!!!’
Stan probeert weg te komen. De man slaat hem hard, en neemt hem mee naar het huisje. De man duwt Stan op de grond. Stan staat snel op en probeert de deur in te trappen.
Ondertussen loopt de man naar de keuken. Hij kan de deur niet intrappen en belt naar de politie, maar geen bereik.
Stan geeft nog maar eens een harde trap tegen de deur, ja open. Er ligt een klein mesje op de tafel, hij pakt het en snijdt de touwen waar zijn vrienden aan vast zitten door. Alleen Sofie nog, maar dan hoort hij voetstappen en probeert nog sneller het touw door te snijden. Mau en de tweeling rennen al weg. De man komt uit de keuken lopen, nee denkt Stan. Maar dan is het te laat.Verhaal 3 Hoofdstuk 3

Vriend of vijand. - Hoofdstuk 4 - De achtervolging
Geschreven door Jari
Vriend of vijand. Hoofdstuk 5
Blijven of vluchten. Hoofdstuk 5