Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
14-03-2014
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
21-02-2014
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
28-03-2014
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
04-04-2014
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
16-04-2014
                       
                         
    Red ons, alsjeblieft.   Verhaal 2   Verhaal 3   Vriend of vijand.   Blijven of vluchten.   Verhaal 6


Verhaal 3 - Hoofdstuk 5 - Vreemde man!!

‘Oké, we weten genoeg, we bellen als we meer informatie hebben,’ zegt de politie.
‘Kom, we gaan,’ zegt Stan.
Hans en Stan lopen door het bos. Ze zijn voetsporen en voorwerpen aan het zoeken. Plots ziet Stan een man met een zwarte  capuchon.
Stan roept: ‘Hé, wie ben jij?’
De man rent keihard weg. Stan probeert de man bij te houden maar het is te laat. Stan ziet de man niet meer. En plotseling voelt hij een keiharde dreun tegen ze achterhoofd. Stan probeert nog te schreeuwen maar het is te laat.
Hij wordt wakker in een vreemd huis, het huis ziet er helemaal niet uit. Er zitten hele oude planken en overal spinnenwebben. Ook zit er overal vogelpoep.
‘Ah!’ Stan wrijft  over zijn hoofd. Hij ziet een tafeltje met een kettingzaag erop en op een ander tafeltje een pistool en een mes. ‘Help!’
Plotseling hoort Stan een raar geluid.
‘He!! Psssst!!’
‘Huh?’ Stan hoort de stem van Hans. Hij kijkt om zich heen. Opeens ziet hij Hans bij het raam staan. Hans doet het raam open en klimt naar binnen.
‘Pak het mes,’ zegt Stan. 'We moeten snel weg hier.'
Hans snijdt het touw door. Samen klimmen ze uit het raam. De man loopt de trap op en ziet ze uit het raam klimmen. Hij pakt het pistool en rent er snel achteraan.
‘We moeten ons opsplitsen,’ zegt Hans. ‘Jij links, ik rechts.’
Stan rent zo snel mogelijk naar links. Hij ziet de man naar rechts gaan. Stan hoort keihard: ‘HELP!!!!!' dichterbij komen. Hij loopt recht vooruit maar spitst zijn oren.
‘Hans? Hier ben ik.’ Stan hoort de stem van Hans, en hij weet dat hij hier in de buurt is. Maar waarom klinkt het zo zacht? BAM!!! BAM!!! Wat was dat? Stan hoort een rare knal. Is het een pistool? Nee, dat klinkt harder toch? Maar wat als de man zijn demper gebruikt. Ja, lag die er ook? Dat hij daar niet aan had gedacht. Hans Hans !!!!! spookt het door zijn hoofd. Het was mijn schuld! Moet ik Mau en Sofie nu ook alleen redden? Dat kan niet, Hans kan niet dood zijn. Toch? Toch?
Dan rent Stan toch verder. Daar ligt Hans. Stan ziet een paar bloedvlekken op zijn broek. Is hij dood? Dan voelt Stan Hans hartslag niet meer kloppen. Is Hans dood????Verhaal 3 Hoofdstuk 4

Verhaal 3 - Hoofdstuk 5 - Vreemde man!!
Geschreven door Gideon de Geus
Verhaal 3 Hoofdstuk 6