Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
14-03-2014
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
21-02-2014
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
28-03-2014
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
04-04-2014
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
16-04-2014
                       
                         
    Red ons, alsjeblieft.   Verhaal 2   Verhaal 3   Vriend of vijand.   Blijven of vluchten.   Verhaal 6


Verhaal 2 - Hoofdstuk 6 - De oplossing

Stan en Sofie sprinten naar de deur. Stan glipt nog door de deur maar Sofie wordt buitengesloten.
‘Stan!!! Help!! Doe de deur open!!’ schreeuwt Sofie.
Stan trekt zo hard hij kan, maar de deur blijft dicht.
Hij roept: ’Ik heb geen sleutel.'
Geen reactie.
Sofie!?!?’
Weer niks. Stan begint wanhopig wat te roepen maar hij hoort niks meer. Stan trekt nog eens aan de deur maar de deur blijft dicht. Hij pakt zijn mobieltje en toetst 112 in.
'Hallo wat is het probleem?' zegt de meneer.
‘Nou een vriendin van mij is aangevallen door dieren waarvan u niet weet dat ze bestaan en ik kan haar niet helpen want ik sta achter een ijzeren deur en die zit op slot,' ratelt Stan.
‘Waar bent u?’ vraagt de meneer.
‘In het bos, bij een paar rotsen moet je door de lianen en dan kom je in een paradijs en dan moet je naar een huis en daar verdwijnt de grond plots en dan... meneer, luistert u nog?’
Geen reactie. Stan stopt zijn mobieltje weer in zijn zak. Hij kijkt rond en ziet een deur. Hij loopt erheen maar hoort stemmen.
Hij legt zijn oor tegen de deur en hoort de stem van Sofie! Hij opent de deur en daar zit Sofie in een soort stoel, maar ze zit vast met een soort ijzeren klemmen en een paar meter voor haar staat Mau en rechts en links staan twee mannen met zwarte kleren. De één heeft een knuppel en de ander heeft een zweep in zijn hand.
De kamer lijkt op een keuken met rechts van Stan een aanrecht met een grote deegroller. Stan pakt die deegroller en slaat de man met de zweep neer maar ondertussen heeft de andere hem al in de gaten en loopt hij op Stan af. Hij haalt uit, maar Stan springt opzij en ontwijkt de knuppel. Stan slaat de tweede man neer en loopt naar Mau.
'Maak haar los,' beveelt Stan.
Mau kijkt angstig om zich heen en drukt op een knop waardoor de klemmen open gaan en Sofie staat op.
'Laat zien hoe we hier uit komen,' beveelt Stan.
Mau loopt de gang in, Stan en Sofie volgen hem terwijl Mau de andere kant op gaat dan de kamer waar Sofie in vast zit, de hoek om, een trap op, weer een hoek om, een deur door, een trap op, en eindelijk zijn ze boven in dat paradijs.
'Hebben jij en je vader dit allemaal gemaakt?' vraagt Sofie aan Mau.
'Ja,' zegt Mau, 'maar nu is alles verloren.'
'Het is je eigen schuld. We hadden je wel willen helpen maar nu niet meer,' zegt Stan.
Ze lopen verder naar de lianen. Ze lopen er door en ze zijn weer in het bos.
‘Sofie, bel jij de politie?’ vraagt Stan.
Even later komt de politie en Mau wordt opgepakt. En Stan en Sofie zijn erg opgelucht dat alles voorbij is.Verhaal 2 Hoofdstuk 5

Verhaal 2 - Hoofdstuk 6 - De oplossing
Geschreven door Stijn