Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
14-03-2014
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
21-02-2014
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
28-03-2014
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
04-04-2014
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
16-04-2014
                       
                         
    Red ons, alsjeblieft.   Verhaal 2   Verhaal 3   Vriend of vijand.   Blijven of vluchten.   Verhaal 6


Verhaal 2 - Hoofdstuk 4 - Het paradijs

Sofie kijkt angstig naar het mes. Wat zou hij daarmee gaan doen? De man legt het mes neer en loopt naar de vriezer. Hij haalt er iets uit, een bevroren stuk vlees, ziet Sofie. Hij pakt een snijplank en legt het vlees erop.
‘Zo,’ zegt de man. ‘Nu nog even ontdooien en het hakken kan beginnen.'
Sofie kijkt walgelijk naar het vlees. Ze is niet voor niets vegetariër geworden.
‘Meneer?’ vraagt Sofie.
‘Ja,’ zegt de man.
‘Hoe heet u eigenlijk?’
‘Hoe ik heet? Ik heet Frank’ zegt hij en loopt de gang op. Sofie kijkt nog eens naar het vlees. Als zij dat moest gaan eten… Brrrr. Waar blijft Stan nou met zijn ingenieuze plan?
Dan ziet ze Stan staan, hij kijkt haar aan en geeft haar onbegrijpelijke seinen.
Wat zeg je? Vormt ze met haar mond. Plotseling schiet Stan op het raam af en springt er doorheen. Glasscherven vliegen in het rond, van achter horen ze Frank schreeuwen, een glasscherf snijdt in Stans enkel.
‘Sofie! Snel! Ren weg!’
‘Maar ik zit vast!’ roept Sofie. Ze horen Frank al hun kant uit komen. Sofie probeert zich los te maken. Maar ze zit te strak vast. Stan staat snel op en helpt haar.
’Yes! Het lukt,’ roept Sofie. ‘Snel!’
Net voordat Frank de hoek om loopt springen ze door het raam en hollen weg.
‘Snel! Stan!’
‘Ik kan niet harder! Mijn enkel doet pijn!’
 Sofie kijkt nog een keer achter zich. 'Gelukkig komt hij niet achter ons aan! Stan, hou nog even vol! We moeten ver genoeg van Frank zijn!’
‘Wie is Frank?’ hijgt Stan.
‘Die ene man!’
Dan stopt Stan opeens.
‘He?! Wat is dat?’ zegt hij.
‘Wat?’ zegt Sofie.
‘Kijk!’.
Ze worden onderbroken als ze achter hun een tak horen kraken. Ze draaien zich om en zien Frank in de verte lopen met een felle zaklamp.
‘Snel!’ roept Stan. ‘Volg mij!’ Stan rent naar een plek met heel veel lianen die hangen aan een grote boom. Het lijkt wel een soort gordijn.
Stan blijft vlak voor de lianen staan. Hij raakt het voorzichtig aan en zegt: ‘Zullen we het maar proberen?’ Sofie aarzelt even en knikt dan. Stan duwt de lianen voorzichtig opzij. Ze worden verblind door een heel fel wit licht maar aarzelen niet en gaan naar binnen.

Langzaam doet Stan zijn ogen open. Waar is hij? Naast hem zit Sofie.
‘Sofie! Waar zijn we?’
‘Weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat jou enkel erg aan het bloeden is.'
Stan kijkt naar zijn enkel en inderdaad, een diepe snee.
‘We moeten hulp zoeken,’ zegt Sofie. Ze kijken om zich heen en merken nu pas wat voor een paradijselijke plek het is. Stan en Sofie kijken verbaasd rond.
‘Wow! Moet je al die planten en dieren zien!’ zegt Sofie.
Overal waren planten en dieren die ze nog nooit in hun leven hadden gezien. Langzaam lopen ze verder. Ze komen bij een huisje.
‘Misschien kunnen ze ons hier helpen?’ zegt Stan.
Ze kloppen aan, maar plotseling verdwijnt de aarde onder hun voeten,
‘Aaaaahhhhh! Help!’ schreeuwt Sofie.
Ze vallen en vallen en dan!...Verhaal 2 Hoofdstuk 3

Verhaal 2 - Hoofdstuk 4 - Het paradijs
Geschreven door Eleni
Verhaal 2 Hoofdstuk 5