Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
14-03-2014
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
21-02-2014
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
28-03-2014
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
04-04-2014
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
16-04-2014
                       
                         
    Red ons, alsjeblieft.   Verhaal 2   Verhaal 3   Vriend of vijand.   Blijven of vluchten.   Verhaal 6


Verhaal 2 - Hoofdstuk 3 - Ontvoerd

Hij kijkt nog een keer om zich heen maar ziet weer niks. ‘Sofie waar ben je!!!’ Hij hoort Sofie huilen en loopt op het geluid af. Als hij vlakbij het geluid is stopt het.
‘Sofie!!!’
‘Hier.’ roept ze. Stan kijkt 3 meter naar beneden en ziet Sofie beneden liggen.
‘Wat is er gebeurd?’
‘Ik werd door iemand hierin geduwd en ben op mijn enkel gevallen.’
‘Door wie dan?’
‘Hoe moet ik dat weten. En kan je me er even uithalen, Einstein.’
‘Oh ja natuurlijk ik haal meteen een ladder. Wacht hier.’
‘Ik kan toch niets anders doen.’
Stan rent alsof ze leven er van af hangt. Hij pakt een ladder uit de schuur en probeert te rennen maar dat gaat moeilijk met zo`n zware ladder.
Als Stan bij de valkuil aan komt is Sofie weg. Stan wordt erg bang.
‘Sofie?’ Maar hij krijgt geen antwoord. Nu wordt hij nog banger.
 
Sofie wordt wakker en kijkt om zich heen. Ze ziet een donker figuur voor zich staan.  lang maar hij lijkt oud. 75 schat ze, al kan ze hem niet goed zien door de schaduw op zijn gezicht.
‘Wie ben jij. Waarom heb je me ontvoerd?’
‘Wie zegt dat ik jou ontvoerd heb.’
‘Ik. Laat me gaan, dan kan ik je een mep voor je bek geven.’
‘Zo zo, jij bent een pittig dametje.’
‘Ach hou je mond.’ De duistere figuur draait zich om naar een tafeltje.
‘Jij bent vast heel waardevol. Je familie zal zeker veel geld betalen om jou te redden en dat gaat allemaal naar het goede doel Mij (Ha Ha Ha)’
 In de verte hoort Sofie Stan schreeuwen.
‘Sofie!!!’
Ze kijkt naar buiten waar het inmiddels al schemerig wordt. Daar, daar staat hij, Sofie ziet vaag de krullen van Stan. Kan hij haar zien? Nee het is helemaal donker in het huisje op een klein zwak schemerlampje na. Haar ogen glijden de kamer rond en dan ziet ze een grote licht schakelaar. Dat zou haar redding kunnen zijn. Als ze er nou met haar voet tegenaan kan tikken gaat het grote licht aan en zou Stan het licht in het huisje kunnen zien. Ja goed plan. Ze wiebelt met de stoel geluidloos heen en weer. Bijna.. nog een keer. Weer bijna.., oké, nog een poging. Raak! Het licht floept aan.
Stan heeft het gezien . En loopt er naartoe. Oh nee, dat is Sofie en daar staat iemand met een slachtmes . ‘Nee Sofie!!!’                                                                                                                                              Verhaal 2 Hoofdstuk 2

Verhaal 2 - Hoofdstuk 3 - Ontvoerd
Geschreven door Quentin
Verhaal 2 Hoofdstuk 4