Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
14-03-2014
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
21-02-2014
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
28-03-2014
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
04-04-2014
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
16-04-2014
                       
                         
    Red ons, alsjeblieft.   Verhaal 2   Verhaal 3   Vriend of vijand.   Blijven of vluchten.   Verhaal 6


Red ons, alsjeblieft. - Hoofdstuk 3 - Ontvoerd

Sofie rent hard weg, ze voelt dat ze achtervolgd wordt. Ze hoort een gil, ze kijkt achterom, niks, ze rent verder ze hoort gefrutsel tussen de bladeren. Ze kijkt weer achterom, er staat een man hij heeft een baard, je ziet zijn gezicht niet en hij heeft lelijke laarzen aan.
Sofie hoort opeens: ‘Help!!!!!!!’
Het komt uit de boomhut. De man kijkt achterom. Sofie geeft de man een klap, hij is knock out. Ze rent naar de boomhut, klimt op de ladder. Stan is weg.
Opeens wordt Sofie van achter gepakt, van de ladder geduwd. Ze ligt op de grond ze heeft  overal pijn.
Mau komt aanlopen.
‘Sofie wat is er gebeurd??’
‘Ik ben van de ladder geduwd en Stan is ontvoerd.’
‘Ik bel de politie en ambulance.’
Mau pakt zijn mobiel, belt de politie, hij kijkt steeds bozer en klikt de politie weg.
‘Sofie de politie gelooft me niet. Wat moeten we nu doen?’
‘Ik heb een idee. Probeer me overeind te helpen Mau.’
 Het lukt. Ze lopen samen naar het huis van Sofie. Sofies moeder schrikt als ze Sofie ziet, ze toetst 112 in, gelukkig geloven ze haar wel.
Vijf minuten later staan ze voor de deur. Ze nemen Sofie mee naar het ziekenhuis en de recherche gaat op zoek naar Stan bij de boomhut.
Ze zien een briefje liggen. Er staat:
Als jullie ons geen 10 miljoen geven, ontvoeren we nog meer mensen. Mau moet mee naar het bureau voor verhoor. Ze stellen hem veel vragen.
Na de vragen moet  Mau naar huis. Hij doet de deur van zijn huis open,  hoort een gil. Het komt van boven hij rent snel naar boven. Hij  vindt  zijn moeder vastgebonden in de badkamer.
'Mam wat is er gebeurd?'
'Er kwamen twee mannen die hebben mij vastgebonden en hebben alle waardevolle spullen meegenomen en ze hebben een briefje achtergelaten.'
'Mam, wacht ik maak je eerst even los.'
'Dank je dat je me hebt losgemaakt schat.'
'Waar hebben ze het briefje gelegd?'
'Hier, ik pak het wel even. Er staat:
Nu hebben we je alleen maar vastgebonden maar als jullie het geld vandaag niet geven, ontvoeren we je morgen en we maken geen grapjes.
'Kom mam, we gaan snel naar het politiebureau.'
Eenmaal op het politiebureau vertellen ze wat er gebeurd is. Ze zeggen toe  dat ze vannacht bewaking van de politie krijgen. Maar nu willen ze eerst even naar Sofie. Eenmaal bij Sofie praten ze even met haar en vertellen wat er verder nog is gebeurd. Ze moeten nu weer naar huis.
Op de fiets praten ze nog even na over de hele gebeurtenis. Eenmaal in bed, valt Mau snel in slaap.
Midden in de nacht wordt Mau opeens wakker, hij hoort gerommel aan de deur. Maar gelukkig weet hij dat de politie het huis bewaakt. Hij hoort de deur open gaan, hij kijkt naar buiten, shit er staat geen politie. Opeens wordt Mau van achter gepakt. Hij wordt meegesleurd naar het bos . Hij wordt opgesloten in een apart kamertje, hij ziet Stan ook in dat kamertje!!
Opeens krijgt Mau een klap hij roept: ‘Help !!!!!!!!!’…
Red ons, alsjeblieft. Hoofdstuk 2

Red ons, alsjeblieft. - Hoofdstuk 3 - Ontvoerd
Geschreven door Bastiaan
Red ons, alsjeblieft. Hoofdstuk 4